Kürdistan neresi?

Asıl beka sorununun AKP içinde krize dönüştüğünü görünce, ister istemez insan gülümsemeden edemiyor.

İstanbul Belediye Başkan adayı Binali Bey "beka sorunu yok" derken, Genel Başkan "vardır" diyor.

Bu durumda ister istemez herkesin aklına şu soru geliyor: AKP kendi içinde inandıramadıklarını kendi dışında nasıl inandıracak?

Sahi nasıl?

Bu saatten sonra zor inandırır.

Zaten anket sonuçlarından anlaşıldı ki halk da beka sorununa inanmamış.

Ege'de Kürdistan tabelası

Orhan Uğuroğlu dün yazdı. Fason Kürdistan Partisi Türkiye'de faaliyette bulunuyor ve gidip Manisa'da tabelayı asıyor lakin kimsede ses yok.

O da yetmiyor ocak ayında Diyarbakır'da toplanıp karar alıyorlar. E, tabii bu manzaraya bakıldığında Sayın Binali Yıldırım Bey'in "Türkiye'de beka sorunu yok" demesi boşuna değil.

"Türkiye'de Kürdistan yok" diyorlar ama boşuna. Bir apartman dairesini kaplayacak kadar da olsa birileri kurmuş ve ülkeyi yönetenler de seyrederken tabelayı asmış.

Onaylıyor musunuz?

Kürdistan denilen yer Kuzey Irak mı? Var mı Birleşmiş Milletler'de kaydı?

Biz daha dün Barzani'ye "orada devlet kuramazsın" diye bağırıp çağırmadık mı?

Hatırlasanıza, Barzani tüm itirazlara rağmen referandum yaptırmıştı da, biz dahil bir çok ülke ayağa kalkmıştı.

Hatta Türkiye'yi yönetenler Barzani'yi paylarken; "maaşınızı biz veriyoruz" demişlerdi.

Anlamadığımız şu: Dün kabul etmediğiniz referandumu bugün kabul mü ediyorsunuz?

Dün itiraz ettiğiniz Kürdistan'ı bugün onaylıyor musunuz? Hem de ABD'nin Türkiye'ye verdiği vaatleri tutmadığı, Suriye'nin kuzeyinde PKK ve PYD ile el ele iş çevirdiği ve sahici bir Kürdistan'ın hazırlıklarının yapıldığı bir sırada Kürdistan adresi göstermek doğru bir seçim stratejisi olabilir mi?

Olamaz..

Tıpkı beka meselesi gibi amacını aşan bir çaba.

Kaldı ki Kuzey Irak'ta gösterilen Kürdistan bir komşu ülkenin sınırları içinde ve o ülkenin de kendini toparlama gayreti var. Bir ülkenin, komşusu olduğu bir başka ülkenin sınırları içinde ayrı bir devlet varmış gibi ilan etmesi diplomasiye uygun bir davranış olabilir mi? Haydi olduğunu varsayalım. Bu ilan Türkiye'nin millî menfaatlerine uygun mu?

Türkiye içinde seçimi kazanacağım derken, genel politikalara zarar vermenin ülkeye bir maliyeti olabilir. Bu sebeple devlet adamlarının meydan konuşmalarına çok daha özen göstermeleri gerekir.

Yazarın Diğer Yazıları