Küresel fiyasko ve Doğu Karadeniz!

Sağlık Bakanlığı'nın il il vaka sayılarını, haftalık olarak, 100 bin kişi baz alınarak ve haritayla açıklamasının sebebi, bundan sonra sınırlamaların bu verilere göre bölgeselleştirilecek olması! 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu durumu "Yerinde karar dönemindeyiz" diyerek, açıkladı ve haftalık verilere göre, il hıfzıssıhha kurullarının önlemler konusunda karar alacağını duyurdu.
Harita yayınlandığı an, Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Samsun'un, yani orta ve Doğu Karadeniz'in, nüfusuna göre vaka sayısında önde olduğunu görerek durumu bir mesajla Twitter'da paylaştım. O mesajda rakamları vererek, Karadeniz'deki duruma dikkat çektim ve "Bunun bir sebebi olmalı" dedim.
***
Takipçiler, Karadeniz'in vaka sayısında önde olmasını sorguladı ve ilginç görüşler ortaya çıktı. Bazıları şöyle:

Evren Kalaç: Vaka sayılarını belirleyen, yüzde 5-35 arasında doğruluk/duyarlılık düzeyi olan PCR testidir. El insaf. Bu şaibeli testler üzerinden fırtına kopartılıp küresel çetenin, hâkimiyet kurma adımlarına katkıda bulunuyorlar...
Semra Bayraktar: Veriler, hangi teste göre? Yüzde 93/97 yanlış sonuç veren, daha önce geçirmiş olduğun grip artıklarına bile pozitif diyen saçma sapan teste göre mi? Test yapmayı bıraksınlar, kinik bulgulara baksınlar...
Alper Turan: Sebep, Karadeniz otoyolu olabilir mi?
Akrep Kral: Kırım Kongo da orta Anadolu'da; Sivas, Çorum, Tokat, Kırıkkale'de yoğunlaşmıştı. Bölge bölge ya da kan gruplarına, DNA sarmallarına göre denemeler mi yapılıyor?
Emre Emirli: Rakamlar eksik, yarım yamalak, seçmece veriliyor. Bu tip bilgiyle sağlıklı bir değerlendirme yapılamaz. Sorayım mesela nedir bu insanların yaşları? Bilmiyoruz.
Baha: Medyayı en çok izleyip de inanan ve koşa koşa rastgele sonuç veren PCR testlerinden yaptıranlar çoğunlukla o şehirlerdeki insanlar olabilir mi?
Fatma Güzel: Karadeniz'de akrabalar evlerde toplantı yapıyor. Yakınlarımdan biliyorum. Her hafta sonu tüm kardeşler, yeğenler toplanıyor. En az yarısı hastalığı geçirdi. Hatta bir ölüm bile oldu. Ama vazgeçmediler.
İçinizdeki İrlandalı: Bölgedeki mitingler ve son AKP Rize kongresi, bu sayının üçe katlanacağının habercisi…
Mutlu: Minareye kılıf hazırlanıyor. Bölgesel karantinaya geçilecek!
***
Bu arada, ABD'de Trump'ın da Biden'ın da sağlık sistemini emanet ettiği Dr. Anthony Fauci'ye Tel Aviv Üniversitesi merkezli Dan David Vakfı tarafından, HIV araştırmaları ve AIDS tedavisindeki liderliğinin yanı sıra son salgınla mücadelede cesurca aşı savunuculuğu yaptığı ve halkı bilgilendirmekten vazgeçmediği için 1 milyon dolar değerinde ödül verildi!
Yapılan açıklamada, Fauci'nin "Bilgisiz muhalefet karşısında bilimi cesurca savunduğu" için ödülü almaya hak kazandığı da belirtildi.
Oysa hastalığın gerçekten bir virüsten kaynaklanıp kaynaklanmadığı bilimsel olarak tespit edilmiş değil. "Virüsün genetik haritası" diye Çin'in açıkladığı resim, insan kanında bulunan "eksozomların resmi" ile tıpatıp aynı!
Yine, PCR testinin mucidi, "Bu bir genetik iz sürme testidir. Virüs tespitinde kullanılırsa çoğunlukla pozitif sonuç verir. Dolayısıyla virüs testinde kullanılamaz" dediği halde, Fauci sayesinde dünyada hemen hemen bütün hükümetler, PCR testine göre hareket ediyor!
Virologlar, "Grip türevi virüslerin aşısı olmaz, çünkü kozmik hızla mutasyon geçirirler" dediği halde, Fauci, birkaç ayda ne işe yaradığı belli olmayan ve aşı denilen genetik yapıyla oynamak amaçlı ürünler üretilmesine ve insanlar üzerinde denenmesine öncülük etti... 
Zaten Fauci, bu öncülük için İsrail tarafından ödüllendirildi. Bu iş, küresel bir fiyaskoya doğru gidiyor ama Türkiye'de faturayı nedense en çok Doğu Karadeniz ödeyecek gibi görünüyor!

Yazarın Diğer Yazıları