Küresel iradenin parçası olmak mı?

Van’ ı yakan Ermenilerin torunlarına karşılama yapılırken aynı şehirde bir polis memuru, evine dönerken kaçırıldı! Öyle ki Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, “Bir hükümet ki kendisinin birinci dereceden sorumlu olduğu toprakların dörtte birinde güvenlik hak getire. Kırsalında, kentinde, ormanlarında, dağlarında, sınırlarında, karakollarında, yollarında güvenliği tesis edemiyor; gün oluyor on genç insan öldürülüyor... Komşu sınırları süzekten farksız. Eşkıyanın yurtdışı, yurtiçi yerleri tek tek belliyken aval aval bakıyor. Tırnağı yok kendi başını kaşımaya, başka ülkelerin güvenlik işlerine burnunu sokuyor. Eee yapmasın da görelim. Genel mülk sahibi isteyecek de kâhya ve ırgat yapmayacak öyle mi? Yapmazsa başına geleceği biliyor. Getirdikleri gibi götürürler adamı” diyor.

***

Bir de “küresel iradenin parçası olmak” ifadesi var. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’ in dikkatini çekmiş: 
“AKP sözcülerinden birisi ‘Küresel iradenin parçası olmak’tan söz ediyor. Kimdir bu küresel irade? Küresel iradeye ram olmuş bir dış politikanın milli menfaatlere hizmet etmesi beklenebilir mi? Beklenmez ama ‘ Beni deliğe süpürmeyin, ben daha çok işinize yararım’  diyen bir başbakanın sözcüsünden de başka bir açıklama beklenemez. Millet iradesinin değil, gayri milli bir iradenin parçası olursanız, ‘sıfır sorun’ politikanız, ‘elde var sıfır’ politikasına dönüşür. İsrail ve Yahudi lobisiyle ilişkilerinden ellerinde sadece ‘Davut Boynuzu’ isimli ‘Yahudi Cesaret Ödülü’ kalmıştır.”
Sahi, küresel irade, kimin iradesidir. Evet, küresel irade dedikleri ABD’ yi de yöneten bir çıkar grubunun iradesidir ama, Türkiye’ den ne istemektedir.
Konu, bir fotoğraf gibi nettir ama yine de hatırlatayım.
Ne deniliyordu, daha AKP kurulmadan önce CFR’ den Tayyip Erdoğan’ a gönderilen gizli memorandumda?
“Mr. Erdoğan, sizin küreselleşme ile demokrasi ilişkilerini bağdaştırma yönündeki adımlarınız, Türkiye’ ye kriz sırasında destek olan uluslararası güçler tarafından da kabul görecektir. Ankara şunu da anlamalıdır ki, uygun gördüğü kuralları uygulayıp, kendi çıkarlarına uymayanları reddetmesi mümkün değildir. Küreselleşmenin bir adı da şehirleşmedir. Ankara, yerel yönetimlere otonomi vermek ve millî hükûmetin fonksiyonlarını yerel düzeyde merkezî olmaktan çıkarmak zorundadır. Dünya, bütün hükûmetlerden bunu istemektedir. Bu memoranduma göstereceğiniz ilgiden dolayı takdirlerimizi sunarız” diyordu değil mi?
İşte “küresel irade” dedikleri, o gizli memorandumu, bir lobi şirketi üzerinden Tayyip Erdoğan’ a gönderenlerin iradesidir. Peki ne yapmıştır Tayyip Erdoğan?
3.5 sayfalık o gizli memorandumu parti programı yapmıştır. Tabii gizli memorandumun kısa bir süre sonra Kurultay gazetesinde yayınlanacağını bilemezdi!
Genişletilmiş Büyük Orta Doğu ve Kuzey Afrika Projesi Eş Başkanlığı iradesi de bu gizli memorandumu gönderenlerin
iradesidir.

***

İrade, bir defa küresel güç odaklarına teslim edilince, artık orada milli irade aranmaz. Fakat AKP sözcüleri, ne hikmetse kendilerini milli iradenin tezahürü olarak gösterebiliyor..

Yazarın Diğer Yazıları