Küresel yalanların sahibi İngiltere mi?

Küresel yalanların sahibi İngiltere mi?

BBC, "pandemi" denilen süreçte, bilimsel itirazları çürütmek için kendi muhabirlerinin haberlerinden çok ilaç şirketlerinin finanse ettiği, gazetecilik kaygısı olmayan ve "teyit kuruluşu" denilen ekiplerin masa başı yorumlarını yayınlamıştı. Sonra bu yorumlardaki yazım dili BBC görevlilerine de bulaştı. Onlar da hiçbir veriye dayanmayan uydurmaları haber diye yazmaya başladı...

Türkiye''deki medya ise BBC gibi kuruluşların aynası oldu... Gerçi Türkiye''deki medyada, meslek ahlakından yoksun bir güruh, uzun süreden beri iftira atmak ve hakaret ermekten başka bir iş yapmıyor. İşi sadece yalakalık dozunda tutmaya çalışanlar da var. Çünkü bunun için besleniyorlar. Bunlardan biri, küresel yalanlarla ilgili bir yazımdan iki uzun paragrafı noktasına virgülüne kadar alenen çalmış ama hemen altında isim vermeden bana çamur atmıştı ve kendisini övmüştü! Yani doğruya söylemek için bile hırsızlık yapmış, çaldığı fikrin sahibini karalamıştı!

Her türlü hastalık tedavi edilebilir ama karakter bozukluğunun tedavisi yok!

***

"Covid: Neden pek çok kişi tekrar korona virüse yakalanıyor?" başlıklı ve 1 Nisan 2022 tarihli haberde, "BBC News İstatistik Birimi Müdürü Robert Cuffe" imzası kullanıldı. Oysa böyle bir kişi haber yazamaz... Çünkü kendisi, haberin malzemesini üreten bir yerdedir. Hem veri üretip hem de o veriye dayanarak haber yazamazsınız!

Bu durum, Cemal Kaşıkçı davasının Suudi Arabistan''a devredilmesi gibidir. Adam İstanbul''da S. Arabistan Başkonsolosluğu''nda öldürülmüş. Cinayeti S. Arabistan veliaht prensinin azmettirdiği anlaşılmış... Öyle ki cinayet için gönderdiği ekipte cesedi kesecek Adli Tıp Kurumu Başkanı bile vardı! Şimdi Türkiye''deki yargı, Adalet Bakanlığı''nın görüşüne uydu ve kendi yargı yetkisini terk ederek dosyayı S. Arabistan''a devretmeye karar verdi! Suç dosyası, suçu işleyene devredilir mi?

***

BBC''nin sözde haberinde "İkinci kez Omicron''a yakalanma olasılığı nadir ancak olası... Genelde genç insanlarda ya da aşı olmamış kişilerde görülüyor." diye bir ifade var!

Hala "aşısızlar hastalanıyor" yalanına sığınıyorlar. Üstelik istatistik müdürünün ağzından...

Haberde de "İngiltere''de yeni yılın başından bu yana yaklaşık 4,5 milyon insan Covid-19 aşısının hatırlatma dozunu yaptırdı. Buna ek olarak 2 milyon kişi de ikinci doz aşı oldu." gibi ifadeler kullanılıyor. Oysa İngiltere''de nüfusun yüzde 74''ü aşılandı. Haberde son üç ay esas alınıyor!

İstatistik müdürü, bir de "Bağışıklık sistemi uzmanı Prof. Eleanor Riley"in görüşüne yer veriyor:

"Aşının ya da daha önce hastalığı geçirmenin sağladığı koruma, virüse yakalanmayı ya da vücudun zarar görmesini engellemekten çok virüsü burun ve boğazda tutuyor."

Bakın nereye geldiler. Yahu bu aşılar RNA''lara haber taşımıyor muydu? RNA''lara ulaşan bir haberci, burun ve boğaza ayrıca emir mi veriyor da virüsü orada tutuyor? Kurgu temelden yalan olduğu için işte böyle saçma sapan yalanlar da ortaya çıkıyor.

***

Aynı BBC, 7 Nisan 2022 tarihli imzasız haberinde ise "İsveç''te yapılan bir araştırmaya göre, korona virüse yakalananlarda, 6 ay boyunca ciddi kan pıhtısı oluşumu riski artıyor." diyor...

Peki aşı olanlarda, kanda pıhtılaşma ve kalp kası iltihabı oluşumu riskini de araştırmışlar mı? Yok... Maksada uygun ne kadar yalan yanlış bilgi varsa BBC''de... BBC bir devlet kurumudur. İngiltere, BBC üzerinden küresel yalanlara neden hizmet ediyor!

Yazarın Diğer Yazıları