Kurtulmuş: "Bir savaşa giriyoruz"

Kurtulmuş: "Bir savaşa giriyoruz"
AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Suriye'nin kuzeyine olası operasyonla ilgili, "Nihayetinde bir savaşa giriyoruz" dedi.

Kurtulmuş, katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Türkiye için Suriye’nin kuzeyindeki her gelişmenin hayati önemde bir milli güvenlik meselesi olduğunu belirten Kurtulmuş, bu ülkenin toprak bütünlüğünden yana olduklarını vurguladı. Türkiye’nin, Suriye’nin kuzeyinden gelecek bütün terör saldırılarına karşı koyacağını ve orada PYD/YPG gibi hiçbir terör örgütünün varlığına müsaade etmeyeceğini anlatan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“BU SAVAŞI BİZ KAZANACAĞIZ”

Güvenli bölge sayesinde Suriyeli mültecilerin kendi ülkelerine dönmelerine imkan sağlanacağına dikkati çeken Kurtulmuş, olası operasyonla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“Nihayetinde bir savaşa giriyoruz. Buradan terör örgütlerinin temizleneceği, sınırları belli olsa da bir savaşla karşı karşıyayız ve Allah’ın izniyle bu savaşı biz kazanacağız. Tabii ki PKK/PYD terör örgütünün çok üstün silahlarla donatılmış olması ciddi bir risktir. Ama bunların hepsinin hesapları yapılıyor. Hangi silahlarının nerede bulunduğu istihbarat birimleri tarafından tespit edilmiştir. Riskleri mümkünse ortadan kaldırmak ya da en aza indirerek bu harekatın yapılacağından milletimiz emin olsun.”

“BARIŞ PINARLARI SURİYE’NİN HER YERİNDE AKACAKTIR”

Fırat’ın doğusuna yönelik olası operasyona ilişkin soru üzerine Kurtulmuş, şu cevabı verdi:

“Türkiye’nin şu anda yaptığı bir operasyondur. Yoksa iki devlet savaşa giriyor değil. Orada bir terör örgütü var. Genel olarak bizim terörle vermiş olduğumuz bir savaş var. Bu operasyon tarihe altın harflerle yazılacak. Buradan biz kazançlı çıkacağız. Bunu mutlaka biz kazanacağız. Barış pınarları Suriye’nin her yerinde akacaktır diye ümit ediyorum. Türkiye’nin, hiç kimsenin toprağında gözü yok. Türkiye hiçbir devletle savaşa girmiyor, terör örgütleriyle topyekun mücadele çerçevesinde Barış Pınarı operasyonunu gerçekleştiriyor. Bu operasyonu da başarıyla kazanacaktır.” 

İlgili Haberler