Kuru Deresi'nde çevre katliamı!

Kuru Deresi'nde çevre katliamı!
Tekirdağ’ın Ergene ilçesindeki Kuru Deresi’nde önce renk değişikliği gözlenmişti, ardından kimyasal atıklardan kaynaklandığı öne sürülen balık ölümleri gözlenmeye başladı. CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun bölgede inceleme yaptı.

Fabrikaların kimyasal atıklarından kaynaklandığı öne sürülen renk değişimi ve balık ölümlerinin nedenini bulmak için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, dereden numune alarak, incelemeye gönderdi.

balik.jpg

Durumdan haberdar olan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Baydarlı ile dere kıyısına giderek inceleme yaptı. 

CANLILAR ÖLÜMLE PENÇELEŞİYOR

Milletvekili Aygun, şunları söyledi: “Karamehmet ve Ulaş mahallelerinden geçen Kuru Deresi’nde çevre katliamıyla baş başayız. Nereden geldiği belli olmayan bir kimyasal, dereyi kirletmiş ve canlılar ölüm kalım savaşı veriyor. Balık ölümleri yaşanıyor. Deredeki koku rezalet, canlılar ölümle pençeleşiyor, renk değişmiş. Bu suyun kirliliğinin kaynağını bulacağız. Ondan sonra da gerekirse yargıya teslim ederek bir daha çevreyi kirletmemeleri için mücadele edeceğiz.”

Belediye başkan yardımcısı ise  çevre katliamıyla karşı karşıya olduklarını belirtti.

Baydarlı da ihbar üzerine hemen harekete geçildiğini anlatarak: “Bir çevre katliamıyla karşı karşıyayız. Bölgeden kirli, kimyasal veya asitli suların dereye atıldığını düşünüyoruz” dedi.