Kuşadası'nda neler oluyor: Şimdi de plajlarda bunlar çıktı

Kuşadası'nda neler oluyor: Şimdi de plajlarda bunlar çıktı
Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, bir vatandaş ile belediyenin yetki verdiği işletme çalışanı arasında geçen diyalog, sosyal medyada gündem oldu.

Barış Yahya ÇİNÇİN / YENİÇAĞ / ÖZEL HABER

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte, yoğun çalışma temposundan bunalan vatandaşlar da soluğu deniz kıyılarında aldı.

Hemen hemen her yaz yaşanan, ‘şezlong’ tartışmalarının, bir yenisi daha Aydın’dan geldi. Aydın’ın Kuşadası ilçesine bağlı Güzelçamlı sahilinde kaydedilen görüntülerde, Kuşadası Belediyesi’ne ait olduğu belirtilen halk plajında vatandaşlara şezlong satmak isteyen belediyenin iş verdiği işletmenin çalışanı ile vatandaş arasındaki diyalog yer alıyor.

Videodaki vatandaş, “Şezlong ve şemsiyenizi arkaya almanızı istiyorum” derken, görevli "şezlong ve şemsiyemi arkaya almıyorum, isterseniz ücretsiz bölgelerde oturabilirsiniz” şeklinde cevap veriyor.

Ancak iddiaya göre, vatandaşın denize girmek istediği yerin Kuşadası Belediyesi'nin kontrolünde olduğu ve vatandaşların, sahil kıyısında ücretsiz şekilde vakit geçirebileceği belirtildi.

Sosyal medyada paylaşılan videonun altında şu ifadelere yer verildi:

Güzelçamlı sahilinde şezlong kiralama şirketleri, plajın ilk 15 metresini halka kullandırtmıyor. Kendi şemsiyemizi sandalyemizi dahi koydurmuyorlar. Belediye hizmeti olan şemsiye altlarına, şezlongları diziyorlar ve oturmak isteyenden de 15 TL istiyorlar. Ayrıca Fişte şezlong hizmeti yazmasına rağmen şemsiyeleri de gasp ediyorlar. Bu sadece şezlong isteyene verilen bir hizmet sahili gasp edemezsiniz.

GÖREVLİDEN AÇIKLAMA

Videoda konuşmaları yer alan görevli ise yaptığı açıklamada, kendisinin sıradan bir çalışan olduğunu ve görevini yapmaya çalıştığını söyledi.