Çorum Valisi su isteyen belediye başkanını şikayet etti. Kuvayi Milliyecilere Haydut diyen İskilipli Atıf’ı anmıştı

Çorum Valisi su isteyen belediye başkanını şikayet etti. Kuvayi Milliyecilere Haydut diyen İskilipli Atıf’ı anmıştı
Vatan haini İskilipli Atıf’ı anan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, su ve baraj konusunda sorun yaşadığı Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner hakkında suç duyurusunda bulundu.

Başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanın hürriyeti için mücadele eden kilit isimlerin öldürülmesi için fetva veren ve Kuvayi Milliyecilere "haydut" diyen İskilipli Atıf’ı anma törenine katıldığı için tepkileri üzerine çeken Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner hakkında şikayetçi oldu.

Vali Çiftçi, Şahiner’in yaptığı açıklama için hakaret ve küçük düşürücü söylemde bulunduğu iddiasıyla Çorum Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

Sungurlu Belediye Başkanı Abdülkadir Şahiner, suç duyurusuna konu olan açıklamasında Sungurlu’nun sorunları ve talepleri ile ilgili yapılan başvuruların Vali Mustafa Çiftçi tarafından sürekli reddedildiğini belirterek, “Sungurlu’nun %85 suyunu karşılayan Salman Köyü su havzasında pancar ekimi, bu havzanın 3/2’sini alıyor. Sungurlu’ya su kalmıyor. Yazın su sıkıntısı ile karşı karşıya kalacağız. Siz hala Kerbela’da Yezid zihniyeti taşıyorsunuz“ ifadelerini kullanmıştı..

“İLÇEMİZİN SU ÇIĞLIKLARINA KULAK TIKIYOR”

Başkan Şahiner, söz konusu açıklamada iktidarın Çorum temsilcilerinin vatana ihanet suçlamasıyla idam edilen İskilipli Atıf Hoca anmasına koşa koşa gittiğini aktararak, “Sungurlu halkının su çığlıklarına kulak tıkayanlar, İskilip’e koşarak gidiyorlar. Bu ilçe size zamanı gelince sandıkta hesap soracak. Bu ilçe için talep edilen ve sizler tarafından reddedilen, yapmadıklarınızın da karşılığını mutlaka alacaksınız. Sungurlu benim hayalim. İlçem için ben kendimden vazgeçmişim Allah’tan başkasından korkmam. Size tavsiyem Sungurlu’yu karşınıza almayın” demişti.

 

İlgili Haberler