Kuzey Kore'den füze tehdidi: Burnunun dibinde görebilir

Kuzey Kore'den füze tehdidi: Burnunun dibinde görebilir
Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı Japonya İşleri Dairesi yetkilisinin, Japonya Başbakanı Şinzo Abe'ye yönelik, "Yakın gelecekte ve burnunun dibinde gerçek bir balistik füzeyi görebilir." dediği aktarıldı.

Kuzey Kore'den Japonya'ya yönelik tehdit gibi açıklama yapıldı.

Japon haber ajansı Kyodo'nun, Kore Merkezi Haber Ajansı'na (KCNA) dayandırdığı haberde, Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı Japonya İşleri Dairesi yetkilisinin, "Abe, yakın gelecekte ve burnunun dibinde gerçek bir balistik füzeyi görebilir." ifadesini kullandığı belirtildi.

Haberde, yetkilinin Japonya Başbakanı için, "Abe'nin, fotoğraflı haberi gördüğü halde çoklu roketatar sisteminden atılan bir füzeyi ayırt etmeyi başaramadığından tarihteki en aptal adam ve dünyadaki tek ahmak olduğu söylenebilir." yorumunu yaptığı belirtildi.

Kuzey Kore önceki gün ülkenin doğusunda Güney Hamgyong vilayetinden Doğu Denizi'ne doğru iki füze ateşlemişti.

Abe, Tokyo'daki Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısında Kuzey Kore'nin denemesini "uluslararası topluma büyük bir meydan okuma" olarak nitelendirmişti.

Japonya Savunma Bakanlığı da atışta kullanılanların, balistik füzeler olduğunu açıklamıştı. KCNA'nın haberinde Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un katılımıyla "süper-büyük çoklu roketatar" testi yapıldığı açıklanmıştı.