Gram altın rekora koşuyor

Gram altın rekora koşuyor
Altın fiyatları Kuzey Kore'nin balistik füze deneme açıklamasıyla fırlayışa geçti.

Altın yatırımcıları Fed''in Kasım''daki varlık alımını azaltmaya başlamasına odaklanmışken tedarik sıkıntıları nedeniyle beklentilerin altında gelen üretim verisi sonrasında belirsizliklere odaklandı.

Dinamik Menkul "Artan Risk İştahı Altın''ı Besledi" başlığı ile yayınladığı altın fiyatları analizinde "Kuzey Kore’nin balistik füze deneme açıklamasıyla yükselişe geçen Altın, 1763 destek seviyesi üzerinde fiyatlanmaya devam ediyor. Bu seviye üzerinde 4 saatlik bar kapanışlarına devam etmesi halinde yükseliş yönlü fiyatlamalar devam edebilir. Bu durumda direnç seviyelerimiz 1785 ve 1805 olacaktır. Aksi halde, 1763 seviye altında kalıcılık sağlaması durumunda ise 1745 destek seviyesini izliyor olacağız" ifadelerini kullandı.

Gram altın fiyatı dolar kuru ve Kuzey Kore''nin balistik füze deneme açıklamasıyla yükselişle beraber yurt içi piyasalarında yükselişe geçti. Geçen hafta 530 TL''yi görerek 2021 yılının zirvesine ulaşan gram altın fiyatı bugün küresel altın fiyatları ve dolar/TL’deki paralel yükselişle 534 TL’ye kadar tırmandı.

Gram altın fiyatı en son 6 Kasım 2020 tarihinde 540 TL ile tüm zamanların rekorunu kırmış ve 534 TL''den günü kapamıştı. Eğer gram altın fiyatı bugün 540 TL’ye ulaşır ya da günü 534 TL’nin yukarısında kapatırsa yeni bir rekor seviye görülmüş olacak.

İlgili Haberler