Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhuriyet tarihinin 3 katı, 5 katı, 10 katı eserleri kazandırdık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhuriyet tarihinin 3 katı, 5 katı, 10 katı eserleri kazandırdık
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video konferans ile katıldığı Kuzey Marmara Otoyolu 5. etap açılışı programında konuştu. Erdoğan, yolu olmayan bir ülkenin medeniyetten bahsedemeyeceğini ifade eden Erdoğan, "Cumhuriyet tarihinin 3 katı, 5 katı eserleri ülkemize kazandırdık." dedi.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Gebze-İzmit Kavşağı arası kesimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans ile katıldığı törenle açıldı.

Törende konuşan Erdoğan, "Yolları olmayan bir ülke konumundaysanız, medeni olan bir ülke olamazsınız. Ancak böyle yolları olan bir ülke iseniz, medeniyet yarışında kimse sizi yakalayamaz." dedi.

Erdoğan, "Cumhuriyet tarihinin 3 katı, 5 katı eserleri ülkemize kazandırdık." ifadesini kullanırken "Ülkemizin kredi notunu düşürmek için pusuda bekleyen kredi kuruluşlarının hiç memnun olmayacağı kesindir. Türkiye’yi Afrika ülkeleri ile aynı dereceye koyanlara, bunlara en güzel cevabı başarılarımızla vereceğiz." şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Aziz vatandaşlarım, Kocaeli’nin güzel insanları, kıymetli vatandaşlarımız. Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Açılışını yaptığımız Kuzey Marmara Otoyolu Gebze- İzmit kesiminin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Kuzey Marmara Otoyolu İstanbul’dan başlayıp, Kocaeli ve Sakarya’ya kadar uzanan dev bir projedir. Geçtiğimiz Mart ayında Kınalı- Çatalca kesiminin açılışını gerçekleştirmiştik. Bu bölüm dahi viyadükleri, köprüleri, kavşakları, üst ve alt geçitleri ile önemli eserlerdir.

"YOLUNUZ YOKSA, MEDENİ BİR ÜLKE OLAMAZSINIZ"

Bilindiği gibi Kuzey Marmara Otoyolu ülkemizin insan ve araç trafiğinin en yoğun olduğu bölgede inşa edildi. Bu otoyolun bir parçası olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün önemli bir katkısı vardır. Dikkat ederseniz yol, 2x4’tür. Yol medeniyettir.

Bu şekilde yolları olmayan bir ülke konumundaysanız, medeni olan bir ülke olamazsınız. Ancak böyle yolları olan bir ülke iseniz, medeniyet yarışında kimse sizi yakalayamaz.

Bu eserin milletimize kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Ülkeye ve millete hizmet etme yolculuğu son yolculuğu olmayan, heyecanı ve enerjiyi artırmak icap eden bir davadır.

"CUMHURİYET TARİHİNİN 3 KATI, 5 KATI, 10 KATI ESERLERİ ÜLKEMİZE KAZANDIRDIK"

Yol, elektrik, içme ve atık su gibi eserler ile mimari eserler aynı zaman medeniyet göstergesidir. Kültür, eğitim, sağlık bu altyapı üzerinde yükselir. Toplumların gelişmişlikleri somut icraatlarla yükselir.

Geleceğe bırakacak eserler bırakmanın gayreti içerisindeyiz.

Türkiye’nin geri kalmışlığının nedenine baktığımızda sebebi darbeler ve istikrarsızlıkları görüyoruz. Kavgalarımıza, çekinmelerimize odaklandığımız enerjimizi veremiyoruz. Gözümüzü ideallerimizden ayırmadığımız sürece güzel işler ortaya çıkardık. Cumhuriyet tarihinin 3 katı, 5 katı eserleri ülkemize kazandırdık.

Ülkemiz siyasetten içi boş kavgalar beklemiyor. Biz 2023 hedefi ile milletimizin huzuruna çıktığımızda birilerinin derdi, ilk seçimlerdi. Halbuki biz şimdiden 2050, 2070 Türkiye’sini inşa etmenin çalışmalarına başladık.

Üstelik bunu sadece lafla yapmıyoruz.

"ASIRLIK UYANIŞIMIZI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Suriye’den Libya’ya Doğu Akdeniz’den Karadeniz’e kadar verdiğimiz mücadelenin başarıya ulaşması bu bakımdan hayati öneme sahiptir.

Türkiye’yi yeniden kendi iç meseleleri ile boğuşan bir ülke haline getirerek, asırlık uyanışımızı engellemeye çalışıyorlar.

Geçmişte yapılan büyük hizmetler önemlidir ama insanlarımızın bugünkü sıkıntılarını çözüm bulmadan bu heyecanı yaşayamayız. Korona virüs salgını ile böyle bir dönemde karşılaştık.

Türkiye tüm bu olumsuzluklardan en az etkilenen insanlar arasındadır. Sosyal yardımlardan destek paketlerine kadar birçok konuda milletimizin yanında yer aldı.

"KREDİ NOTUMUZU DÜŞÜRMEK İÇİN PUSUDA BEKLİYORLAR"

Yılın ikinci çeyreğinde beklendiği gibi bir daralma ile karşı karşıya kaldık. İmalat, satın alma yöneticileri endeksi son 3 aydır eşik değer olan 50’nin üzerinde seyrediyor.

Türkiye ihracat performansına kaldığı yerden devam ediyor.

İnşallah önümüzdeki istihdam daha da artacak. Bu durumda ülkemizin kredi notunu düşürmek için pusuda bekleyen kredi kuruluşlarının hiç memnun olmayacağı kesindir. Türkiye’yi Afrika ülkeleri ile aynı dereceye koyanlara, bunlara en güzel cevabı başarılarımızla vereceğiz.

Yüklenici firmalardan bir ricam var, ekranda peyzaj düzenlemelerini daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Bu noktada ağaçlar, çevreyi tamamen yeşile boğabilirsek, arabaları ile geçenler yeşili gördükleri zaman çok daha farklı şekilde mazhar olur.