Kuzu çevirmeden sonra mercimek çorbalı meydan okuma!..

Aydın'ın Eşek adasında kuzu çevirme yapıp Türkiye'ye  meydan okuyan Yunan, bu sefer aynı yerde mercimek çorbası içerek  küstahlıklarına  devam etti. Yunanistan muhalefet partilerinden Potami Genel Başkanı Stavros Theodorakis, Aydın Eşek adasında Yunan askeri üssünü ziyaret edip öğle yemeği yedi, askerleri ile gövde gösterisi yaptı. Yunan siyasetçi basına yaptığı açıklamada "mercimek çorbası çok güzel olmuş" dedi.

Stavros Theodorakis, adada bulunan Yunan subaylarını övdü ve subayların Eşek adasının toprak bütünlüğünü korumak için gece ve gündüz, 24 saat,güneş ve fırtına ile mücadele ettiklerini, adanın bir çakıl taşını vermemek için Türk kuvvetlerini izlediklerini söyledi. Theodorakis, bu küstah faaliyetini Zafer Bayramı kutlamalarına başladığımız 26 Ağustos tarihinin de bir gün öncesine denk düşürdü!..

ahmet-takan,-foto-1.jpg

"Ee, bizimkiler ne yaptı?" sorusunun cevabı her zamanki gibi!.. Yunan küstahlıklarına her gün bir yenisini ekliyor. Bizimkiler de seyrediyor...

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, Zafer Bayramımıza denk düşen Yunan alçaklığına sert tepki gösterdi. Yalım, "Türkiye yol geçen hanına döndü. Hudut ihlali yapan yabancılar hakkında farklı bölgelerde farklı uygulama yapılıyor. Birinci Ordu Komutanlığı bölgesinde hudut ihlali yapan Yunan askerleri tutuklanırken Ege Ordusu Komutanlığı bölgesinde hudut ihlali yapan Yunan askerlerine ve siyasetçilerine hiçbir işlem yapılmıyor. Üstelik, Ege Ordusu Komutanlığı bölgesinde, hudutlarımızı ihlal eden Yunan askerlerine ve siyasetçilerine hiçbir işlem yapmayan Ege Ordusu Komutanı Abdullah Recep, Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirildi ve görev  süresi bir yıl uzatıldı" şeklinde konuştu. "Erdoğan ve AKP Hükümetleri tarafından, Yunanistan'a açık destek verilmesine rağmen Yunan küstahlığı devam ediyor" diyen Ümit Yalım, şunları kaydetti:

"1 Mart 2018'de Birinci Ordu Komutanlığı bölgesinde hudut ihlali yapan iki Yunan askeri, Türk askerleri tarafından yakalanarak yargıya teslim edildi. Edirne 2. Sulh Ceza Hakimliği, hudut ihlali yapan Yunan askerlerini tutukladı.FETÖ'cü hainleri Türkiye'ye teslim etmeyen Yunanistan, hudut ihlali yapan Yunan askerlerin serbest bırakılması için her türlü girişimde bulundu. Askerler serbest bırakılmayınca 13 Ağustos 2018'de, Türkiye ile Güven Artırıcı Önlemleri askıya aldı. 14 Ağustos 2018'de, Yunan askerler serbest bırakıldı ve ülkelerine dönüş yaptılar. 15 Ağustos 2018'de, Yunan Savunma Bakanı Kammenos, Yunan askerlerinin serbest bırakılması nedeniyle Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı telefonla arayarak teşekkür etti ve Akar'ı Yunanistan'a davet etti.

20 Ağustos 2018'de, Yunan Savunma Bakanı Panos Kammenos ve Genelkurmay Başkanı Evangelos Apostolakis'in talimatıyla, daha önce askıya alınan Türkiye ile Güven Artırıcı Önlemler yeniden yürürlüğe konuldu.

Yunanistan, 25 Ağustos 2018'de, Potami (Nehir) Partisi Genel Başkanı Stavros Theodorakis'i Aydın Eşek adasına göndererek Ege Ordusu Komutanlığı bölgesinde yeniden hudut ihlali yaptı.

Muhalefetteki Potami Partisi Genel Başkanı Stavros Theodorakis, Çipras Hükümeti ve Avrupa Birliği ile yakın ilişkileri olan bir siyasetçi.

Theodorakis, Ege Ordusu Komutanlığı bölgesinde hudut ihlali yaparak Türkiye'ye meydan okurken, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Başkan Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olanı biteni turist gibi seyrettiler."

ahmet-takan,-foto-2.jpg

"Theodorakis'in ziyaret ettiği ve Türkiye'ye meydan okuduğu Eşek adası, Türk Deniz Kuvvetleri Seyir, Hidrografi ve Oşinografi Daire Başkanlığı'nın yayınladığı haritaya göre de Türk toprağıdır" diyen Ümit Yalım şu soruları yöneltti:

"Komuta kademesi, Türk topraklarında dalgalanan Yunan ve Bizans bayrakları ile Türk topraklarında elini kolunu sallayarak dolaşan 5 binden fazla Yunan askerinden rahatsız olmuyor mu?

Yunan Potami Partisi Genel Başkanı Stavros Theodorakis'in Türk topraklarına girişi neden engellenmedi?

Birinci Ordu Komutanlığı bölgesinde hudut ihlali yapan Yunan askerleri tutuklanırken, Ege Ordusu Komutanlığı bölgesinde hudut ihlali yapan ve Türk topraklarında elini kolunu sallayarak dolaşan Yunan askerleri neden tutuklanmıyor?

Ege Denizi'ndeki Türk adalarında kamu düzenini sağlamaktan sorumlu Jandarma Genel Komutanlığı, başta Aydın Eşek Adası olmak üzere Türk adalarındaki kamu düzenini neden sağlamıyor?

İç Hizmet Kanunu Madde 35'e göre vatan topraklarının savunulması gerekirken, Ege Denizi'ndeki 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığının savunulmasını kim engelliyor?"

Yazarın Diğer Yazıları