KYK burs başvurusu ne zaman başlayacak ve nereden yapılacak. KYK 2020 bursunda öncelikli öğrenciler kim. Kredi nedir. Burs nedir

KYK burs başvurusu ne zaman başlayacak ve nereden yapılacak. KYK 2020 bursunda öncelikli öğrenciler kim. Kredi nedir. Burs nedir
Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) 2020-2021 eğitim yılı için burs başvurularını ne zaman almaya başlayacağı merak ediliyor. Ekim ayının gelmesiyle birlikte araştırmalarına hız veren üniversiteliler, burs ve kredi başvuruları için, e-Devlet'ten başvuru ekranının açılmasını bekliyor. Peki, KYK burs başvurusu ne zaman?

Her yıl Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) tarafından öğrencilere verilen KYK burs başvurularının ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Peki burs kapsamında KYK burs başvurusu ne zaman başlayacak ve nereden yapılacak? KYK 2020 bursunda öncelikli öğrenciler kim? İşte detaylar..

2020 BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN? 

KYK burs başvuru tarihleri ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Geçen yıl 21 Ekim Pazartesi günü saat 23.59’a kadar devam eden burs başvuruları, e-Devlet üzerinden alındı. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nce her yıl ağustos ayı itibarıyla alınan yurt başvurularının, bu yıl yaşanan olağanüstü süreç sebebiyle Yükseköğretim Kurulu’nun açıklayacağı akademik takvime göre belirleneceği ve kamuoyuyla paylaşılacağına işaret edildi. YÖK üniversitelere gönderdiği yazıda, akademik takvimin 1 Ekim'den sonra planlanması gerektiğini bildirdi.

KİMLERE BURS VERİLECEK? 

Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

KYK BURSU 2020 NE KADAR?

- Kredi ve ya burs 550 lira

- Yüksek lisansta bin 100 lira

- Doktorada bin 650 lira

ÖNCELİKLİ OLARAK BURS VERİLECEK ÖĞRENCİLER KİMLERDİR?

- Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi)

- Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)

- Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,

- Anne ve babası vefat etmiş olanlar,

- Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,

- Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,

- Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler.

BURS NEDİR ?

Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.