KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK 2018

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK 2018
KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak ile ilgili gelen her bilgi binlerce öğrenciyi heyecanlandırıyor. Başbakanlık bursu almak için başvuruda bulunan öğrenciler KYK'dan gelecek olan habere kilitlenmiş durumda...

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK 2018-2019 öğrenim kredisi ve başbakanlık bursu sonuçları açıklandı mı? Binlerce öğrencinin gözü kulağı bu haberde. Eğitim ve öğretim yılına başlamadan önce üniversiteli gençlerin başvurduğu burs sonuçlarıyla ilgili zaman daralıyor. KYK resmi internet sitesinde sonuçlara öğrenebileceğiniz burslar için henüz net bir bilgi gelmedi. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz haber sitemizde yer alacaktır. 

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIYOR

KYK burs sonuçlarıyla alakalı henüz resmi bir açıklama yok fakat, 2018 KYK burs sonuçlarının 13-15 Kasım tarihleri arasında açıklanacağı tahmin ediliyor. Sonuçlar için https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresine tıklayabilirsiniz

KYK BURSLARI NE KADAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan konuşmasında, "Buradan öğrencilerimize bir de müjde vermek istiyorum lisansta 500 lira, yüksek lisansta 1000 lira, doktora da 1500 liraya yükseltme kararı aldık" dedi.

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK

İlk defa yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler için ödemeler ocak ayında başlayacak. İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılacak. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır. 

KYK GERİ ÖDEMELİ BURS MAAŞLARI ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILIR

Öğrencilerin eğitim hayatları boyunca aldıkları burs ücretlerini geri ödeme zorunluluğu vardır. Bu sebepten dolayı alınan KYK geri ödemesi kredisi öğrencilerin öğrenim süresinin bitiminden 2 yıl sonra ödemeler başlamaktadır. Bu krediden yararlanan tüm öğrenciler KYK tarafından ayarlanan ödeme şekline göre her ay bankaya borçlarını yatırmalıdır. Borç sorgulama için https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresine tıklayabilirsiniz.

kyk 2018 burs sonuçları açıklanır açıklanmaz buradan öğrenebilirsiniz.