KYK bursu 2020 | Zamlı KYK bursu ne zaman ödenecek? KYK burs sonuçları

KYK bursu 2020 | Zamlı KYK bursu ne zaman ödenecek? KYK burs sonuçları
Öğrencilerin haftalardır beklediği Kredi Yurtlar Kurumu'nun yükseköğrenim burs ve kredi başvuru sonuçları açıklandı. KYK bursu 2020 için zamlı KYK bursu ne zaman ödenecek? KYK burs sonuçları ekranı açıldı mı? İşte KYK burs ve kredi sonucu sorgulaması için detaylar...

KYK sonuçları açıklandı! Ne zaman ödenecek?

Zamlı KYK bursu ne zaman ödenecek? KYK zamlı kredi ne zaman yatacak? Binlerce öğrenci burs sonuçlarının ilan edilmesinin ardından bu soruların yanıtlarını araştırıyor. Burs veya kredi kazananlar ne kadar ücret alacağını merak ederken, zamlı bursların ne zaman ödeneceği de merak ediliyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan yeni burs ücreti ve ücretlerin ödeneceği tarihi açıklamıştı. Peki, zamlı KYK bursu ne zaman ödenecek? KYK zamlı kredi ne zaman yatacak? İşte zamlı KYK bursları ile ilgili merak edilenler...

KYK SORGULAMA EKRANI LİNKİ

KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı. KYK kredi ve burs hakkı kazanıp kazanmadığınızı https://sonuc.kyk.gov.tr/ linkinden sorgulatabilirsiniz.

ÖĞRENCİLER İNTERNETİN BAŞINA GEÇTİ

KYK burs ve kredi sonuçları için bekleyiş sona erdi. Öğrenciler, KYK'dan gelecek açıklamaya odaklanmışken duyuruyu Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu Twitter'dan yaptı. "2019 yılı KYK sonuçları açıklandı mı?" diye merak eden öğrenciler, sonuçların duyurulduğunu öğrenince internetten sorgulama yapmaya başladı.

SORGULAMA SAYFASINDA YOĞUNLUK

Kredi Yurtlar Kurumu'nun internet sayfasından sorgulattığı sonuçlar için girilen sayfada şu sıralarda aşırı yüklenmeden dolayı yoğunluk yaşanıyor. Sorgulama sayfası geç açılıyor ya da yoğunluktan dolayı sayfaya erişilemiyor.

KYK BURS SONUÇLARI 2019 SORGULAMA EKRANI AÇILDI MI?

Yoğunluğun olduğu esnalarda erişimin kesilmesi sebebiyle kullanıcılar, KYK burs sonuçları 2019 sorgulama ekranı açıldı mı? sorusunu internette aratmaya başladı. Son güncellemeyle birlikte KYK burs sonuçları 2019 sorgulama ekranı açıldı. Öğrenciler rahatlıkla kredi ve burs sonuçlarını resmi internet sitesinden öğrenebiliyorlar.

TWITTER'DAN DUYURDU

Bakan Kasapoğlu, öğrencilerin merakla beklediği KYK sonuçlarının açıklandığını Twitter'dan böyle duyurdu:

"Beklediğiniz an geldi! Kredi/burs başvuru sonuçları açıklandı.

Her zaman olduğu gibi binlerce gencimize geleceklerini inşa ettikleri bu süreçte destek vereceğiz ve onların yanında olmaya devam edeceğiz. 

Hepinize başarılı bir eğitim dönemi dilerim.

link: https://sonuc.kyk.gov.tr"


KYK BURS/KREDİ MİKTARI NE KADAR 2019?

Burs ve krediye ocak ayından geçerli olmak üzere zam yapıldı.

Üniversite öğrencilerine haberi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020’de burs ve kredi miktarının 500 liradan 550 liraya çıkacağını belirtti.

Burs ve kredi miktarı lisans öğrencilerine 550 lira, yüksek lisans öğrencilerine bin 100 lira, doktora öğrencilerine ise bin 650 lira olarak ödenecek.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ

Bakan Kasapoğlu'nun KYK sonuçlarını duyurduğu tweet'in altına bazı kullanıcılar tepki mesajları attı. Burs ve kredilerin haksız şekilde dağıtıldığını savunan bazı öğrenciler, "Yazıklar olsun!" diye tepki gösterdi.

Öğrencilerin isyan ettiği tweet'lerden bazıları şöyle:

ek-aciklama-2019-11-16-120516.png

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?

İlk defa kredi ve burs alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.