Lanet olsun bu iblislere..

Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Esra Albayrak çiftinin yeni çocuklarının doğumunun ardından sosyal medyada yapılan küfür-kafirli edep ve insanlık dışı paylaşımlar içime yara oldu. Bu paylaşımları yapacak kadar insanlıktan nasipsiz bu iblislere lanet okumaktan başka ne yapabilirim ki?.. Çok şükür, bu mel'unların çirkinlikleri toplumda da kabul görmedi ve zaten iğrençliklerinin karşılığı olarak fazlasıyla hakettikleri tepkiyi kamuoyundan aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Hanım'ın Esra Albayrak'ı telefonla arayıp destek olması takdire değer bir güzellikti.

Devlet Bahçeli'nin Meclis'ten yasa çıkıncaya kadar sosyal medyayı boykot kararını da beğendim.

Bu vesileyle arkadaşım Sadık Albayrak'ın son torunu Hamza Salih ve kardeşlerine ana babalarıyla birlikte sağlıklı uzun ömür diliyorum.

Beşiktaşlı arkadaşım

Söz Sadık Albayrak'tan açılınca geçmişe bir yolculuk da kaçınılmaz oldu. Meslektaşım Sadık Albayrak eski dostumdur. Sadece bu kadar mı? İyi de Beşiktaşlıdır. Pek çok defa Kartal'ın epeyi maçını birlikte izlemişizdir. Zaman zaman heyecandan ayağa fırladığı olurdu. Ender de olsa kimi zaman maçlara oğlu Berat da gelmiştir.

Birgün maçın devre arasında sohbet ederken akşam Balat'a gideceğimi belirtim. Sadık da bana "Akşam bizim partinin Balat'da toplantısı var" dedi. "Nerede?" diye sordum. Ünlü kaleci Ömer'in ağabeyinin işlettiği Yeşilova Kıraathanesi'nde olduğunu söyledi ve, "Sen de işini bitirince bize katıl" davetinde bulundu.

"Mücahit" oldum

Gerçekten de öyle yaptım. Yeşilova'dan içeri girdiğim an Sadık anonsu patlattı:

"Arkadaşlar şu anda aramıza mücahit Burhan Ayeri katıldı!.."

Bunun duyulmasıyla birlikte alkış kıyameti arasında omuzlara alınmam bir oldu. Şanssızlığa bakın ki bu sırada pantolonum cart diye ortadan ayrıldı. Bunun üzerine Sadık Albayrak çareyi beni anında terzi Orhan ağabeye yollamakta buldu. Bu defa çift dikiş attırdım.

Daha sonraki günlerde bunun epeyi gırgırı oldu.

Nikaha davet edildim

Öte yandan Berat ile Esra'nın nikah günü geldi çattı. Baktım bana da davetiye yollamışlar. İtalyan Başbakanı Berlusconi de nikahın şahitleri arasındaydı. Sonradan Erdoğan'la araları açıldı. Sadık Albayrak'la hep güzel bağlantım olmuştur. Beşiktaşlı arkadaşımın yüreğimdeki yeri her zaman bambaşkadır. Ona da sağlıklı ömürler dileklerimi sunuyorum.

Korona'da son uyarılar

Hemen hemen tüm uzmanlar aynı şeyleri söylerken, bunlar arasından farklı tespitlerin daha değerli hale geldiğini düşünüyorum. Herkes hâlâ tutturduğu aynı yolda ısrarını sürdürüyor. Ben ise aynı kanaatte değilim, çarenin farklı tespitler arasında aranmasından sonuç alınabileceğine inanıyorum.

Ayasofya açılmayacak

Beklenen gün geldi, Danıştay Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması konusunu görüştü ancak kararını açıklamayı önümüzdeki günlere bıraktı. Ayasofya'nın müze olmaya devam edeceğini, ibadete açılmayacağını ilk defa bu köşede yazmıştım. Hatta Atatürk'ün vasiyetini de hatırlatmıştım. Danıştay'ın kararının da benim düşündüğümden farklı olacağını sanmıyorum. Bakalım, bekleyelim görelim..

Bahçeli'nin Türköne sürprizi tartışılırken

Kimseye şefaat etmeyen Devlet Bahçeli ilginç çıkışıyla herkesi şaşırttı. Birden bire Mümtazer Türköne'nin yeniden yargılanmasını istedi. Peki, "Nereden çıktı bu?" demeye bile şaşırıyorsunuz. Doğrusu Türköne'nin yeniden hakim karşısına çıkarılmasının ne sonuç vereceğini merak edenlerdenim. Ama Türköne'nin alacağı sonucun ne olacağını tahmin edebiliyorum. Netice olarak Mümtazer Türköne bu kez kesinlikle beraat edecektir.

Bu ne tutarsızlık?

Doğalgazdan elektrik elde etme olayının evlere yansıması ilginç. Birden "elektriğe üç ay zam yok" şeklinde açıklama yapıldı. İlerde ne olur bilinmez. Nitekim dün sabahtan itibaren bildiğiniz gibi doğalgaza ve akaryakıta tekrar zam bindirildi. Gelin de iktidarın böyle tutarsızlıklarına destek verin...

Günün sözü:

 Hiç hata yapmayan insan hiç blir şey yapmaz. Ejphelps

 

Yazarın Diğer Yazıları