İstanbul'a kar geliyor. Beklenen tarih açıklandı. Lapa lapa kar yağacak

İstanbul'a kar geliyor. Beklenen tarih açıklandı. Lapa lapa kar yağacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu tahminlerini paylaştı. Yayımlanan tahminlere ilişkin önemli açıklamalar kaydedildi. Raporuna göre pazartesi günü itibariyle Türkiye geneli soğuk havanın etkisi altına giriyor. İstanbul'a ise kar yağışının cuma günü düşeceği belirtiliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki 5 güne ilişkin hava durumu raporunu resmi internet sitesi üzerinden yayınladı. Yayınlanan raporda, yeni haftada sağanak ve kar yağışların tüm yurdu etkisi altına alacağı belirtildi. Raporda yurdun büyük bir kesiminde sağanak yağışların görüleceği belirtilirken, bazı illerde ise kar yağışları görüleceği duyuruldu.
Hafta başından itibaren sağanak yağışların, perşembe gününden itibaren ise kar yağışların birden fazla bölgede etkili olacağı belirtildi. Hava durumu raporunda İstanbul'a yılın ilk karının cuma günü karla karışık yağmur şeklinde düşeceği ifade edildi.
SAĞANAK YAĞMUR
Yapılan tahmin açıklamasında ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve batısı, Karadeniz, Kars ve Ardahan çevreleri ile bu akşam saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusunun (Ankara, Çankırı, Yozgat ve Sivas) aralıklı yağmur ve sağanak, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin edileceğini belirtti.
SABAH SAATLERİNDE DON OLAYINA DİKKAT
Aynı zamanda bu gece ve 11 Aralık Pazartesi sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte, iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis olayı beklendiği duyuruldu.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Rüzgarın; Marmara'nın güneyi, Kıyı Ege ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
MARMARA
Çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısının aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/Saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
EGE
Parçalı ve az bulutlu, bu akşam saatlerinde iç kesimlerinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/Saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Pazartesi) iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
AKDENİZ
Parçalı ve az bulutlu, bu akşam saatlerinde batısının yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU
Parçalı yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kuzeydoğusunun (Ankara, Çankırı, Yozgat ve Sivas çevreleri) yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.
BATI KARADENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın doğusunun iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-60 km/Saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
DOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, yarın (Pazartesi) Kars ve Ardahan çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.haritatahmingun1-001.pngharitatahmingun2-001.pngharitatahmingun3-001.pngharitatahmingun4-001.pngharitatahmingun5-001.png