Larin transferi sonrası ABD’den flaş karar!

Larin transferi sonrası ABD’den flaş karar!
Beşiktaş’ın Lirin transferinde usulsüzlük olduğunu iddia eden Orlando City2nin başvurusu sonrası ABD’den flaş bir hamle geldi. ABD futbol ligi MLS yönetimi, ABD’den Türkiye’ye oyuncu transferini yasaklandı.

Geçen sezonun devre arasında Atiba’nın referansıyla transfer edilen Cyle Larin, Beşiktaş’ın başına dert açtı. 2018’in Ocak ayında bonservis bedeli ödenmeden MLS ekibi Orlando City’den kadroya katılan Larin’in, sonrasında kulübüyle 2 yıl daha kontratı olduğu öne sürülünce, siyah beyazlılar bir milyon 850 bin Euro ödemeyi kabul etmişti.

Fanatik gazetesinin haberine göre, Orlando City bu rakamdan daha fazlasını istedi ve taraflar davalık oldu. Bu sezon ligde sadece 1 golü olan Larin de kendi alacakları için Beşiktaş’ı FIFA’ya şikayet etti. Gelişmeleri yakından takip eden Major League Soccer (MLS) yönetimi ise flaş bir karar aldı.

Basketboldaki NBA sisteminin benzeri şekilde ABD’de futbol haklarını elinde bulunduran MLS, dava süreci bitene kadar Türkiye’ye oyuncu gönderilmesini yasakladı. Larin’in bonservisi konusunda kulüpler arasındaki dava sonuçlanana kadar yasak devam edecek. Yani hiçbir kulübümüz, MLS’ten transfer yapamayacak.