Lavrov: Ankara yeni operasyon planlamadığını söyledi

Lavrov: Ankara yeni operasyon planlamadığını söyledi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rusya ve ABD ile yapılan mutabakatlara ilişkin açıklamalarını değerlendiren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Ankara bize yeni bir operasyon başlatmayı planlamadığını söyledi" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yazılı bir açıklama yaptı.

"Ankara bize yeni bir operasyon başlatmayı planlamadığını söyledi" ifadesini kullanan Lavrov, "YPG'nin Suriye'nin kuzeyinden çekilmesi neredeyse tamamlandı" dedi.

RIA Novosti haber ajansına konuşan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov ise, "Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Rusya'yı 'sözlerini tutmamakla' suçlaması ve Suriye'nin kuzeyinde yeni bir operasyon düzenleme sözlerine çok şaşırdık. Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yeni bir operasyon başlatması durumu daha da kötüleştirebilir" açıklamasında bulundu.

Türkiye, Suriye'nin kuzeyine başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'nı ABD ve Rusya ile yapılan anlaşmalar sonucunda durdurmuştu. Rusya ve ABD, terör örgütü YPG/PKK'nın Güvenli Bölge'den çekileceğini duyurmuştu.

ÇAVUŞOĞLU NE DEMİŞTİ?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ABD ve Rusya’nın mutabakata uymadığını dile getirmişti. Çavuşoğlu, "Mutabakatın gereğini yaptılar mı hayır yapmadılar, biz üzerimize düşeni yaptık. Buralar temizlenmezse harekâtı başlatacağız. Terör tehdidini mutlaka temizlememiz lazım" demişti.

İlgili Haberler