Lavrov, "Irak'ın işgalini hatırlattı"

Lavrov, "Irak'ın işgalini hatırlattı"
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Trump Yönetimi’nin Suriye'nin Şayrat hava üssünü füze ile vurmasını “saldırganlık” olarak nitelendi ve bu eylemin kendisine Irak işgalini hatırlattığını söyledi.

Sergey Lavrov,  ABD’nin İdlib ilindeki kimyasal saldırının ardından Suriye rejimine ait bir askeri üssü füze ile vurması ile ilgili yaptığı açıklamada operasyonun kendisine Irak işgalini hatırlattığını belirtti. Sputnik'e göre Lavrov şunları söyledi:

"Bu olay, ABD ve İngiltere ile müttefiklerinin, BM Güvenlik Konseyi'nin onayı olmadan 2003'te Irak'a girmelerini hatırlatıyor. Fakat o zaman bir şekilde (kanıt niyetine) bir şeyler göstermeye çalışmışlardı; (eski ABD Dışişleri Bakanı) Colin Powell, iyi arkadaşım, kandırılmıştı, ona içerisinde diş macunu tozu olan bir tüp vermişlerdi, o da bu tüpü, kanıt niyetine, içerisindekinin şarbon olduğunu söyleyerek BM Güvenlik Konseyi'nde sallamıştı. Şimdiyse herhangi bir kanıt getirmeye zahmet bile etmediler."

“ABD'DEN AÇIKLAMA TALEP EDECEĞİZ”

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov,  saldırıya ilişkin olarak Washington'dan açıklama talep edeceklerini belirtti. Lavrov, ABD'nin Suriye'deki hava üssüne düzenlediği saldırı nedeniyle bu ülkede görevli olan herhangi bir Rus'un hayatını kaybetmediğini ifade etti.

“İLİŞKİLERDE ONARILAMAZ BİR ZARAR YOL AÇMAYACAĞINI UMUYORUM”

ABD'nin Suriye'yi vurarak dikkatleri eski ismi El Nusra olan Fetih el Şam'ın eylemlerinden başka yöne çekmeye çalıştığını savunan Lavrov, Washington'ın “uydurma bir bahane ile yapılan provokasyon'” olarak tanımladığı askeri eylemlerinin ikili ilişkilerde onarılamaz bir zarar yol açmayacağını umduğunu da kaydetti.

İlgili Haberler