Levent Yamanel: “Korona virüs’te 2 hafta içinde sonuç alındığını görürüz”

Levent Yamanel: “Korona virüs’te 2 hafta içinde sonuç alındığını görürüz”
Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Yoğun Bakım Uzmanı ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, Eğer kurallara tam olarak uyarsak 2 hafta içinde sonuç alındığını görürüz” açıklamasında bulundu.

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN- GÜLAY TUNÇEL-ÖZEL HABER

Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) İç Hastalıkları Yoğun Bakım Uzmanı ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, korona virül salgınına ilişkin Yeniçağ’a özel açıklamalarda bulundu.

“2 HAFTA İÇİNDE SONUÇLARI GÖRÜRÜZ”

Korona virüs bize iki ay daha geç geldi diyen Yamanel, “Bu durum bize tecrübe kazandırdı. Bunda tecrübe kazanmak önemli bir şey, şuanda virüs bizde hızlı ilerliyor ancak bunu durdurmak halkımızın elinde. Halkımız eğer izolasyon kurallarına, genel hijyen kurallarına, teması en aza indirmeye özen gösterirse virüsün en kısa zamanda önünü almayı ümit ediyoruz. Bu rakamlar beklediğimiz rakamlar. Ama önünü almak her zaman söylediğimiz gibi bizim elimizde. Eğer bu kurallara tam olarak uyarsak 2 hafta içinde bu sonuçları görürüz. Pik’in kırıldığını Yatay konuma geçtiğini hep birlikte görürüz” dedi.

“EVDE TEDAVİ OLANLAR YOĞUNLUKTA”

Hafif vakalar seyreden vakaların yoğunlukta olduğunu dile getiren Yamanel, “Hafif bulgularla seyreden vakalar var. Bunları evde takip ediyoruz. Bu kesim yüzde 80’lik bir kesimi oluşturuyor. Evde takipte de vatandaşın uyması gereken kurallar var. Aile bireylerimize virüsü bulaştırmamak için öncelikle maske takılmalı, izolasyonla ilgili kurallara dikkat edilmeli. Temas mesafesini korumalıyız. Mutlaka ayrı bir banyo ve tuvalet kullanacağız. Eğer bu mümkün değilse her tuvalet kullanımından sonra çamaşır suyuyla dezenfekte etmek önemli” dedi.

“601 SAĞLIK ÇALIŞANI ENFEKTE”

Yamanel sözlerini, “Bu salgında en büyük risk faktörü sağlık çalışanı olmak. Sağlık Bakanımızda açıkladı 601 sağlık çalışanımız şu anda hastalığı kapmış durumda ve hızla ilerleyecektir bu. Biz bütün koruyucu önlemleri alıyoruz. Ama virüs çok yayılmaya müsait bir virüs. İster istemez hastayla karşılaşan meslektaşlarımız bu virüsü kapıyorlar. Ama halkımızın dikkat etmesi gereken kesinlikle evde kalması. Ancak evde kalamayacak durumda olanlar, çalışmak zorunda olanlar mutlaka sosyal mesafeyi korumalı, toplu taşıma araçlarındaki oturma düzenine uyulmalı. Yine de kalabalıklara karışacağız diyen vatandaşlara maske kullanmalarını öneriyorum” diyerek sonlandırdı.