LGS başvuru ve sonuçlarının açıklanacağı tarih açıklandı

LGS başvuru ve sonuçlarının açıklanacağı tarih açıklandı
LGS sınavının yapılacağı tarihin açıklanmasından sonra milyonlarca öğrenci ve veli, LGS başvuruları ne zaman? LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? sorularının cevaplarını merak ederken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS başvuru ve sonuçlarının açıklanacağı tarihi açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS kılavuzunun güncellendiğini ve LGS sınav sonuçlarının 16 Temmuz'da açıklanacağını bildirdi. Başvurular ise 15 Haziran'a kadar yapılacak. Selçuk, YKS'de ise sadece birinci dönemin konularının olacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, NTV’de katıldığı programda YKS ve LGS ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Selçuk şu ifadeleri kullandı:

Bu kararları birçok kurumla istişare yaparak almaktayız. Biz LGS ile ilgili kararlar alıyoruz ve uygulamaya geçiyoruz. YÖK’te YKS ile kararlar alıp uyguluyor.

*Her öğrencimiz kendi okulunda sınava girecek. Hiç bilmediği bir okulda hiç bilmediği mahallede sınava girmeyecek. Daha rahat bir ortam olması amacıyla kendi okullarında girmesini sağlıyoruz. Bu LGS tarihinde ilk defa yapılacak bir şey. Sınav bilgileri e-okul üzerinden açıklanacak.

*Sınav merkezleri dezenfekte edilecek. Öğrencilere maske temin edilecek. Bu zamanda fotoğraflı kimlik kartında zorlanabilir diye fotoğraflı kimlik şartı aramayacağız.

*Önümüzdeki günlerde oturma düzeniyle ilgili Bilim Kurulu’nun da çalıştığı bir senaryo var. Bir problem olmayacak, sağlık koşuları dikkat edilerek, Bilim Kurulu’na danışarak bir karar alınacak.

LGS NE ZAMAN YAPILACAK?

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında LGS tarihi de belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, 2020-LGS’nin 20 Haziran tarihinde gerçekleştirileceğini bildirdi.