LGS soruları ve cevap anahtarı burada

LGS soruları ve cevap anahtarı burada
Bugün sona eren 2020 LGS sınavının ardından milyonlarca veli ve öğrenci, “LGS soruları ve cevapları yayınlandı mı?”, “LGS cevap anahtarı sınavından ardından araştırılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanı Selçuk ise, LGS kapsamındaki merkezi sınavın soru kitapçığı ve cevap anahtarının Bakanlığın internet sitesinden erişime açıldığını bildirdi.

Bu yıl 1 milyon 600 bin öğrenci koronavirüs salgını nedeniyle farklı bir sınav heyecanı yaşadı. 8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan LGS sınavı saat 12.50’de sona erdi.  Sınav öncesi öğrenciler korona virüs tedbirleri kapsamında içeri güvenli bir şekilde alındı.

MEB LGS SORULARI VE CEVAP ANAHTARI YAYINLANDI MI?

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, LGS kapsamındaki merkezi sınavın soru kitapçığı ve cevap anahtarının Bakanlığın internet sitesinde yayımlandığını bildirdi.

 

Selçuk, "Soru kitapçığı ve cevap anahtarına http://meb.gov.tr'den ulaşabilirsiniz. Kitapçıklarınızı, 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren okullarınızdan alabileceksiniz. Rehberlik hizmetlerimizle, sınava katılan ve katılmayan tüm öğrencilerimizin yanında olacağız" ifadelerini kullandı.

İşte LGS soruları ve cevap anahtarı

Sözel Bölüm Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı İçin TIKLAYINIZ

Sayısal Bölüm Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı İçin TIKLAYINIZ

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2020 senesinde Merkezî Sınav sonuçları 16 Temmuz 2020 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir.