Libya'ya desteğin arkasında Müslüman Kardeşler mi var?

Libya'ya desteğin arkasında Müslüman Kardeşler mi var?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Libya’ya asker gönderme çıkışına tepki gösteren İYİ Parti Uluslararası İlişkiler Başkanı Ahmet Kamil Erozan, "Bunun arkasında o bölgede kalmış son kale diyebileceğimiz Müslüman Kardeşler rejimine bir destek var" dedi.

İYİ Parti Uluslararası İlişkiler Başkanı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, Halk TV’de Libya ile mutabakat ve askeri destek gündemine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İşin Aslı programına konuk olan Erozan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Libya’ya askeri destek açıklamalarına tepki gösterirken "Libya’daki hükümet meşru ise Esad da meşru hükümet. O zaman gitsin Esad ile el sıkışsın mis gibi hayatımız olsun" ifadelerini kullandı.

"MÜSLÜMAN KARDEŞLER REJİMİNE BİR DESTEK"

Libya’daki düzenin kontrolden çıkmak üzere olduğunu ve Türkiye’nin bir iç savaşın ortasında kalacağını ifade eden Erozan, "Bunun arkasında o bölgede kalmış son kale diyebileceğimiz Müslüman Kardeşler rejimine bir destek var. Tunus ziyaretinde de bu bağlantı var. Tunus’ta İhvan’cı dediğimiz bir siyasi parti var. O parti son seçimlerde önemli bir kayba uğradı. Dolayısıyla hükümet kurulamamış, orada da acaba o İhvan’cı partinin, İhvan’cı olan (Libya) “Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne bir desteği olur mu?” Arayışıyla bir ideolojik, bunun hiç milli, mavi vatan, şu bu felsefesi ile alakası yok. Bunun için biz parti olarak denizle ilgili anlaşmaya destek verdik. Ama bu garabete, garabet diyorum içinde ‘sivil güvenlik güç unsurları’ diye bir cümle var. Bu İngilizce metinde de, Rusça metinde de yok. Hiç kimse demedi ‘Bu metinler birbirini tutmuyor’ diye. Karşımızdaki insanlar neye evet dediğini bilmeden kararlar alıyor" dedi.

İlgili Haberler