Liderlerden iki farklı Kaşıkçı açıklaması!

Liderlerden iki farklı Kaşıkçı açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili ses kayıtlarına ilişkin açıklamalarına dünya liderlerinden kafa karıştıran cevaplar geldi.

FATMA GÜL/YENİÇAĞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fransa ziyareti öncesinde Cemal Kaşıkçı cinayetinin ses kayıtlarını ABD, Arabistan ve Avrupa ülkelerine gönderdiğine ilişkin açıklamalarına dünya liderleri tarafından yapılan farklı açıklamalar dikkat çekti.

Konuyla ilgili Fransa Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada söz konusu ses kayıtlarına dair Macron’un bir bilgisi olmadığı ifade edildi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau ise, Kanada İstihbaratı'nın Türkiye'nin verdiği ses kayıtlarını dinlediğini açıklaması yaptı.

İki dünya liderinden gelen farklı açıklamalar, ses kayıtlarının varlığı hakkında yeni soru işaretleri oluşturdu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Paris ziyareti öncesinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkonsoloslukta öldürülen Cemal Kaşıkçı hakkında, “Biz tapeleri Suudi Arabistan'a ABD'ye, Almanlara, İngilizlere, Fransızlara hepsine verdik. Buradaki konuşmaları herkes biliyor. Suudi Arabistan yönetimi bu 15'i konuşturmak suretiyle, bunu ortaya çıkarmayı bilir. Suudi savcı ipe un seriyor. Bizim savcıyı Suudi Arabistan'a çağırıyor. Sen bizim savcımızı ne yapacaksın? Olayın işlendiği yer burası. İpe un sermeye gerek yok. Ekonomistim, ama 40 yıllık siyasetçiyim. Bu 15 kişi cuma günü ayrı bir programla ayrı bir grup. Bu arada operasyon. Bu işin katilleri bu 15'in veya 18'in içindedir. Yerli işbirlikçi de kimse açıklamaları lazım. Suudi Arabistan bizim iyi niyetimize karşı, adaletli davranarak bu şaibeden kurtulmaları lazım. Aksi takdirde kurtulamazlar” ifadelerini kullanmıştı.

TÜRKİYE'DEN SERT TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Fransa'nın açıklamalarına cevap verdi.

Altun, "Fransa Dışişleri Bakanı'nın Cumhurbaşkanımızı siyasi oyunlar oynamakla itham etmesi kabul edilemez. Türkiye'nin kararlı çabaları olmasaydı Kaşıkçı cinayeti olayının üzerine çoktan örtülmüş olacaktı. Türkiye, Kaşıkçı cinayetinin tüm detayların çıkarılması için çalışmaya devam etmektedir. Buna cinayet emrini kimin verdiği de dahildir" dedi.

İlgili Haberler