Lif deposu mükemmel besin. Faydaları say say bitmiyor

Lif deposu mükemmel besin. Faydaları say say bitmiyor
Uzmanlar, alerjisi olmayanlar için faydalı karbonhidrat yulaf ezmesini öneriyor. İçeriğinde çok sayıda vitamin barındıran yulaf ezmesinin aynı zamanda lif deposu olduğu belirtiyor.

Lif deposu mükemmel besin. Faydaları say say bitmiyor

Özellikle Avrupa''da kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alan yulaf ezmesinin birçok faydası olduğu biliniyor. Uzmanlar, alerjisi olmayan kişilere yulaf ezmesini tavsiye ediyor. Peki, yulaf ezmesinin içerisinde neler var? Diyetisyenler, şekerli ve yapay ürünlerin yerine yulaf ezmesi tüketilmesinin sağlığa daha faydalı olduğunu kaydediyor. 

İşte yulaf ezmesi hakkında bilmeniz gereken tüm detaylar...

Yulaf ezmesi hakkında sağlığınıza faydalı çok şey olsa da, önemli bir pozitif etkisi var ve bu da yulaf ezmesi sizi saatlerce tok hissetmenizi sağlayabilir. Her zaman yediğiniz kahvaltı veya yediğiniz şekerli ürünler ile karşılaştırdığınızda, yulaf ezmesi uzun süre tok hissetmenize yardımcı olacak doğal, çözünür liflerle doludur. Bunun nedeni, bu kompleks karbonhidrattaki şekerlerin, vücudunuzdaki sindirimi daha uzun sürmesidir. Vücudunuz bir gıdayı sindirmek için ne kadar uzun süre çalışırsa, o kadar uzun süre tokluk hissedersiniz. Yulaf ezmesi gibi kompleks karbonhidratlar bunun gerçekleşmesine yardımcı olur.

YARIM BARDAK DİLİMLENMİŞ PORSİYONDA 4 GRAMLIK LİF VAR 

Yarım bardak dilimlenmiş yulaf porsiyonunda, 4 gramlık bir lif bulunur. Ayrıca aynı porsiyonda 5 gram protein (bir büyük yumurta ile aynı miktarda!), 27 gram karbonhidrat ve toplam sadece 150 kalori içerir.

Bununla birlikte, yulaf ezmesinin sizi tok hissettirmesinin ana nedeni liftir. California Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre, lif, kan dolaşımındaki şeker emilimini yavaşlatmaya yardımcı olur ve bu da yemekten sonra glikoz seviyelerinizin daha yavaş düşmesine neden olur. İçinde lif olmayan bir gıda tüketirseniz, glikoz seviyeleriniz hızla düşerek daha çabuk aç hissetmenize neden olur. Bu nedenle, lif ve bu dolgunluk hissi, düzenli olarak yulaf ezmesi yemenin en büyük pozitif etkisidir.

Kaynak: Sağlıklıyız.com

İlgili Haberler