Lig takvimine ilk yorum Adnan Dalgakıran’dan geldi: “Mevcut durumda 12 Haziran’da başlaması çok zor”

Lig takvimine ilk yorum Adnan Dalgakıran’dan geldi: “Mevcut durumda 12 Haziran’da başlaması çok zor”
Türkiye Futbol Federasyonu Nihat Özdemir’in liglerin yeniden başlaması için açıkladığı takvime ilk yorum Beşiktaş’tan geldi. Beşiktaş İkinci Başkanı Adnan Dalgakıran, salgının mevcut durumuna göre liglerin 12 Haziran’da başlamasının çok zor olduğunu vurguladı.

Beşiktaş İkinci Başkanı Adnan Dalgakıran, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in korona virüs salgını nedeniyle duran liglerin yeniden başlama takvimiyle ilgili yaptığı açıklama konusunda konuştu. Türkiye’de salgının mevcut durumuna göre liglerin oynatılmasının çok zor olduğunu belirten Dalgakıran, “Federasyon oynatmak istiyor ama 12 Haziran tarihine kadar salgın şartlarının çok değişmesi lazım. Şu anda günlük 1500 - 2 bin arası hasta varken açıkçası oynatmak zor diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Adnan Dalgakıran’ın DHA’ya yaptığı açıklamalar şöyle:

"Bizim kulüp olarak liglerin oynanıp oynanmaması konusundaki düşüncelerimizi daha önce başkanımız birkaç kere açıklamıştı ve bu karar sonrası kulüp olarak aynı yerdeyiz. Federasyon oynatmak istiyor ama 12 Haziran tarihine kadar salgın şartlarının çok değişmesi lazım. Şu anda günlük 1500 - 2 bin arası hasta varken açıkçası oynatmak zor diye düşünüyorum.

Federasyon da zaten şartların olumlu anlamda daha da değişeceğini düşünürek ve 'şimdilik' ibaresini koyarak 12 Haziran'da ligleri başlatma kararı aldı. Maçlar seyircisiz oynanacak evet ama sadece seyircisiz oynatmakla bitecek bir iş değil. Bunun antrenmanı var, deplasmanlı oynanacağı için uçak seyahati var, çalışanları, güvenliği derken bir sürü yan unsuru var. Bunlar nasıl dengelenecek ve kontrol altında tutulacak bakmak lazım, sadece seyircisiz oynanacak diye işin içinden çıkamayız"

İlgili Haberler