Lise mezunu bekçilerin maaşı sosyal medyada tepki çekti

Lise mezunu bekçilerin maaşı sosyal medyada tepki çekti
Lise mezunu bekçilerin 5 bin 71 lira maaş alması büyük tepki çekti. Sosyal medya kullanıcıları özellikle göreve yeni başlayan öğretmenlerle lise mezunu bekçilerin maaşları arasındaki farka tepki gösterdi.

Yeni yapılan düzenleme ile kimlik sorma yetkisi verilen ve günlerce tartışma konusu olan bekçilerin alacağı maaş da dikkat çekti. İşe yeni başlayan ve lise mezunu olan bir bekçinin alacağı maaş 5 bin 71 lira olurken, üniversite mezunu bir bekçi ise 5 bin 78 lira maaş alacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü, bekçilerin eğitim durumuyla ilgili yaptığı açıklamada bekçilerin yüzde 60'nın lise, yüzde 15’inin yüksekokul, yüzde 20’sinin lisans, yüzde 0,15’nin yüksek lisans mezunu olduğunu duyurdu.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ

Kamuoyunda bekçilerin yetkileri tartışma konusu olmaya devam ederken, maaşlar da büyük tepki çekti. Özellikle lise mezunu bekçilerle göreve yeni başlayan öğretmenlerin maaşları arasındaki uçurum dikkat çekti. Lise mezunu bir bekçi 5 bin 71 lira maaş alırken, göreve yeni başlayan bir öğretmen 4 bin 13 lira ve göreve yeni başlayan bir polis ise 5 bin 950 lira maaş alıyor.

Sosyal medyada bekçi maaşlarına gösterilen tepkilerin bazıları şöyle: