Liverpool - Barcelona 4-0 (Maç özeti)

Liverpool - Barcelona 4-0 (Maç özeti)
Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçını 3-0 kaybeden Liverpool, rövanş maçında Barcelona'yı 4-0 mağlup etti.

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Barcelona ile kozlarını paylaşan Liverpool, ilk maçta sahadan 3-0’lık hezimet ile ayrılmıştı. Kırmızılılar bu kez ise rövanş mücadelesinde Katalan devini konuk etti.

Mohamed Salah ve Roberto Firmino’nun sakatlıkları nedeniyle oynayamadığı maçta Liverpool, Barcelona'yı 4-0 mağlup etti ve adını finale yazdırdı.

İki takım arasında Anfield’da oynanacak olan karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetti. Liverpool'a finali getiren golleri Origi (2) ve Wijnaldum (2) kaydetti.

MAÇ ÖZETİ

Mucize peşindeki Liverpool maça hızlı başladı. Jürgen Klopp'la özdeşleşen 'gegenpressing' taktiğiyle Barcelona'yı adeta boğan İngiliz temsilcisi aradığı golü de 7. dakikada buldu.

Orta saha gerisinde topu oyuna sokan Matip top usağ kanada yolladı. Alba'nın hatasında araya giren Sadio Mane, ceza sahasına koşu yapan kaptan Henderson'ı gördü. Topla üç Barcelonalı arasından geçen Henderson'ın vuruşunda kaleciden seken topu tamamlayan Divock Origi takımını 1-0 öne geçirdi!

Liverpool golden sonra da ataklarını kesmezken topu çizgiden geçirmeyi bir türlü başaramadı.

Barcelona ilk yarının sonlarına doğru kendisine yavaş yavaş gelmeye başladı ve 3'e 0 ve 3'e 1 yakaladıkları pozisyonlarda Liverpool kalecisi Alisson Becker'i geçmeyi başaramadı.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Liverpool'un 1-0'lık üstünlüğüyle geçildi.

İlk yarının sonlarında sakatlanan Andrew Robertson yerini Georginio Wijnaldum'a bırakırken Hollandalı, turun kaderini değiştiren isim oldu.

54. dakikada topu sağ kanatta süren Trent Alexander-Arnold ortasını ceza sahasına yolladı. Barçalı savunma oyuncularından seken top altıpasa doğru gelirken oraya koşu yapan Wijnaldum düzgün bir vuruşla farkı 2'ye çıkardı.

56. dakikada Liverpool'un sol kanattan geliştirdiği atakta Milner pasını çizgiye yakın olan Shaqiri'ye aktardı. Shaqiri'nin ceza sahasına açtığı ortaya harika yükselen Wijnaldum skoru 3-0'a getirdi!

79. dakikada Liverpool farkı 4'e çıkardı! Trent Alexander-Arnold köşe vuruşu için topun başına geldi. Bir süre sonra köşe vuruşunu kullanmadan hareketlenip topu başkasına bırakırken bir anda geri döndü ve topu ceza sahasına gönderdi. Barcelonalı savunma oyuncularının dalgınlık yaşadığı bu anda topa düzgün bir vuruş yapan Origi, Liverpool'a turu getiren golü kaydetti!

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Liverpool, 3-0 kaybettiği ilk maçın rövanşında elde ettiği 4-0'lık galibiyetle finale yükseldi! Şampiyonlar Ligi tarihinde bunu daha önce 1970-71 sezonunda Panathinaikos, 1985-86 sezonunda ise Barcelona başarmıştı.