Liverpool, Manchester United’ı farklı mağlup etti

Liverpool, Manchester United’ı farklı mağlup etti
Premier Lig’de Liverpool, ezeli rakibi Manchester United’ı 3-1 yenerek yenilgisiz liderliğini sürdürdü. Liverpool’da Shaqiri’nin performansı dikkat çekti.

Premier Lig'in 17. haftası dev bir karşılaşmaya sahne oldu. Namağlup lider Liverpool, ezeli rakibi Manchester United'ı ağırladı. Ev sahibi ekip, Shaqiri (2) ve Mane'nin golleriyle sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. Manchester United'ın tek golü Jesse Lingard'dan geldi.

Liverpool Menajeri Jurgen Klopp;Alisson, Clyne, Lovren, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Wijnaldum, Keita, Mane, Firmino, Salah ilk 11'ini sahaya sürdü.

Manchester United Menajeri Jose Mourinho ise De Gea, Darmian, Smalling, Lindelöf, Young, Herrera, Matic, Lingard, Dalot, Rashford, Lukaku 11'ine şans verdi.

Karşılaşmaya baskılı başlayan taraf Liverpool oldu. Ev sahibi, bu baskısının sonucunu 24. dakikada aldı. Fabionho'nun ceza sahasına gönderdiği müthiş pasta savunmanın arkasına iyi sarkan Mane, De Gea'yı mağlup etti ve takımını 1-0 öne geçirdi.

United'ın bu gole cevabı 33. dakikada geldi. Lukaku'nun dar açıdan yaptığı sert şutu sektiren Alisson, Manchester United'a eşitlik şansı yakaladı. Brezilyalı kalecinin sektirdiği topu tek vuruşla tamamlayan Jesse Lingard, takımına 1-1'lik eşitliği getirdi.

İlk yarıda başka gol sesi çıkmadı.

Karşılaşmanın 64. dakikası ilginç bir istatistiğe sahne oldu. Manchester United'ın mücadeledeki ilk kornerini kazandığı 64. dakikada Liverpool 11. kornerini kullanmıştı.

Liverpool'da 70. dakikada Keita'nın yerine oyuna giren Xherdan Shaqiri, 3 dakika sonra oyunun kaderini değiştirdi. Mane'nin yarattığı atakta savunmadan seken topa çok sert vuran Shaqiri, takımını 2-1 öne geçirdi.

Klopp'un öğrencilerini rahatlatan gol, yeniden Shaqiri'den geldi. Yıldız futbolcunun 80. dakikada ceza sahası dışından yaptığı vuruş, Bailly'ye çarptı ve De Gea'yı yanıltarak ağlarla buluştu.

Karşılaşmada başka gol olmadı. Liverpool, Manchester United'ı 3-1 mağlup ederek puanını 45'e çıkardı ve namapğlup liderliğini sürdürdü.

26 puanda kalan United ise 17. haftayı 6. sırada tamamladı.