Liverpool, şampiyon ilan edilmeyi bekliyor

Liverpool, şampiyon ilan edilmeyi bekliyor
İngiliz devi Liverpool, korona virüs salgını nedeniyle İngiltere Premier Ligi'nin iptal edilmesi durumunda, şampiyon olarak tescil edilmeyi bekliyor.

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs, insanların en sık şekilde bir araya geldiği spor müsabakalarını kilit noktaya getirdi. Tüm dünyada olduğu gibi, İngiltere'de de spor müsabakalarının askıya alınması bekleniyor. 

İngiltere Futbol Federasyonu, 19 Mart Perşembe günü 'acil' koduyla toplanıyor. Toplantıda 3 Nisan tarihine kadar ertelenen tüm liglerin iptal edilmesi ve ligin tescil durumu masaya yatırılacak...  

"İPTAL GÜNDEMDE"

İngiltere'nin önde gelen spor avukatlarından Richard Kramer bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ligler 3 Nisan tarihine kadar ertelendi ama mucize olmazsa bu virüs o tarihe kadar geçmeyecek. Liglerin iptal edilmesi gündemde" dedi.

İngiltere Futbol Federasyonu ve kulüp yetkilileri 19 Mart Perşembe günü toplanarak ligin iptal edilmesini görüşecek. Fakat, Liverpool tarafı ligin kendi lehlerine tescil edilmesini bekliyor. 

Geçtiğimiz günlerde tüm takımların Liverpool'un şampiyonluğunda uzlaşma sağladığı aktarılmıştı fakat kulüplerin son görüşleri perşembe günü federasyona iletilecek.

Özellikle Liverpool'un en yakın rakipleri Manchester City ve Manchester United'ın tutumu merakla bekleniyor...

MADDİ KAYIP BÜYÜK 

Corona Virus nedeniyle ertelenen Premier Lig’de tehlike kapıda. Yayın anlaşması ihlalinin 3 milyar doları bulacağı aktarıldı.

Tüm dünyayı etkisine alan Koronavirüs futbolu vurmaya devam ediyor. Şu anda 4 Nisan’a ertelenen Premier Lig’de yayıncı kuruluş telaşı başladı.

Bu sebeple lig temmuz sonuna kadar tamamlanamazsa yayın anlaşmasının ihlali nedeniyle 3 milyar dolara yakın bir ceza olacak.

Yapılan yayın anlaşmasına göre Premier Lig’in temmuz sonuna kadar tamamlanması gerekiyor. Çünkü yeni anlaşma 1 Ağustos 2020’de devreye girecek.