Lodos baş ağrısı yapar mı? Baş ağrısı Covid-19 belirtisi mi?

Lodos baş ağrısı yapar mı? Baş ağrısı Covid-19 belirtisi mi?
Bugünden itibaren etkisi olacak şiddetli lodos ve fırtına nedeniyle bazı kişilerin baş ağrısı şikayeti yeniden nüksetti. Covid-19 hastalığının yeniden yaygınlaşması da insanları korkuturken asıl sorun lodos baş ağrısı yapar mı oldu.

Özellikle sonbaharda etkili olan lodos rüzgarının yol açtığı basınç, şiddetli migren ataklarına yol açma ihtimali oldukça fazladır. Mevsim geçişlerinde düzenli uyumaya ve akşam saatlerinde kahve içmemeye özen göstermek bu tip ağrılara maruz kalmamak adına oldukça önemlidir.

Lodos Neden Baş Ağrısı Yapar?

Lodoslu havalarda baş ağrısı yaşayanların daha da artış gösterdiğini işaret eden uzmanlar bu durumdan korunmanın en etkili yolunun mümkün olduğunca rüzgara maruz kalmamak olduğunu her fırsatta yineler. Lodosun yarattığı hava değişimleri, duyarlı olanları daha çok etkilerken bu nedenle özellikle sinüzit şikayeti olanların daha dikkatli olmaları gerekmektedir.

Lodoslu havalarda bere veya şapka takmak lodostan korunmanın en önemli faktörleri arasındadır.

Lodoslu havalarda;

- Rüzgarda durmamaya çalışın.
- Banyodan sonra hemen sokağa çıkmayın ve saçınızı iyice kurutun.
- Klimalı ortamlardan kaçının.
- Eğer imkanınız varsa lodos olan günlerde dışarıya çıkmayın.
- Pencere veya kapıyı bile açtığınızda, lodoslu havanın içeri gireceğini ve lodosun etkilerinin eve de yerleşeceğini unutmayın.

Baş Ağrısı Covid-19 Belirtisi Mi?

Daha seyrek olarak görünen semptomlar arasında yer alan baş ağrısı kimi zaman Covid-19 belirtisi olarak karşımıza çıkabilmektedir.