Londra'da terör saldırısı

Londra'da terör saldırısı
İngiltere'nin en merkezi noktalarından biri olan Londra Köprüsü'nde minibüs insanların üzerine sürülerek terör saldırısı gerçekleştirildi. Minibüsten inen saldırganlar, çevredeki insanlara bıçakla saldırdı. İlk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti.

Şampiyonlar Ligi Finali'nin oynandığı stada 2 saat uzaklıkta olan Londra'da maçtan hemen sonra terör saldırısı gerçekleştirildi. Londra köprüsü üzerindeki insanların üzerine beyaz bir minibüs süren saldırganlar çok sayıda kişiyi ezdi. Sonrasında minibüsten inen saldırganların, çevredeki insanlara bıçakla saldırdıkları belirtiliyor.

Yardım ekipleri, Londra'da araçla ezme hadisesinin yaşandığı bölgeden uzak durulması yönünde halka çağrı yapıyor..

İKİNCİ SALDIRI

Londra'nın ünlü Borough pazar yeri bölgesinde de ikinci bir saldırı yaşandığı gelen bilgiler arasında. İkinci saldırının da ilk saldırıyla eş zamanlı yapıldığı üzerine duruluyor. İkinci saldırının detaylarına ilişkin henüz net bir açıklama yapılmadı.

POLİS 3 KİŞİYİ ARIYOR

BBC'nin verdiği son dakika bilgisine göre, Londra polisi kent genelinde 3 saldırganı arıyor. Aranan 3 kişinin silahlı olduğu üzerinde duruluor.

BAŞBAKAN MAY BİLGİLENDİRİLDİ

Down Street'ten yapilan açıklamada iki olaya ilişkin Basbakan Theresa May'in bilgilendirildiği ve gelişmelerin yakından takip edildiği belirtildi.

METROLAR İPTAL EDİLDİ

Londra'da üst üste gelen saldırılardan sonra toplu ulaşım da durdurulmuş durumda.Polis metrolardaki giriş-çıkışları kapatırken, metro seferleri iptal edildi.

5933391218c7731ca4d52e54.jpg