Londralılar da İstanbullular gibi sokaklara akın etti!

Londralılar da İstanbullular gibi sokaklara akın etti!
İngiltere’de korona virüse karşı önlem olarak sokağa çıkmayın çağrıları yapılıyor. Ancak çağrılara rağmen Londralılar tıpkı İstanbullular gibi metro ve sokakları doldurdu.

İngiltere’de sokağa çıkmak sınırlandırılırken, vatandaşlardan market ve eczane gibi ihtiyaçların dışında evde kalınması istenmişti. İmkanı olanların evden çalışmasını isteyen yetkililer, işe gitmek zorunda olanların dışında toplu ulaşımdan da uzak durulmasını vurgulamıştı.

londra-corona-twitter-1-16-9-1585050783-880x495.jpg

METROLAR DİP DİBE YOLCULUK

İngiltere’de yeni önlemlerin açıklanmasının ardından bu sabah başkent Londra’da çarpıcı görüntüler ortaya çıktı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde yasağa aldırış etmeyen vatandaşlar, metrolarda dip dibe yolculuk etti.

londra-corona-twitter-2.jpg

SOSYAL MESAFAYE DİKKAT ÇEKİLDİ

Görüntüler üzerine Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan da harekete geçti. Can kaybını önlemek için vatandaşları duyarlı olmaya çağıran Khan, sosyal mesafeye dikkat vurgusu yaptı. Öte yandan yalnızca kritik önemdeki işlerde çalışanların toplu ulaşımı kullandığından emin olunması için metrolarda kimlik kontrollerinin yapılmaya başlanacağı öğrenildi.

londra-corona-twitter-3.jpg

Britanya genelinde virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 335 olarak kayıtlara geçti. Toplam vaka sayısı ise 6 bin 650 olarak bildiriliyor.

londra-corona-twitter-4.jpg