Los Angeles Lakers-Miami Heat maçında inanılmaz pozisyon. İşte şampiyonluğun kaçtığı o anlar

Los Angeles Lakers-Miami Heat maçında inanılmaz pozisyon. İşte şampiyonluğun kaçtığı o anlar
NBA’de final serisinde inanılmaz anlar yaşandı. Los Angeles Lakers ve Miami Heat arasında oynanan serinin 5. maçın son saniyelerinde olanlar izleyenleri şaşkına çevirdi.

NBA’de Los Angeles Lakers ile Miami Heat arasında oynanan final serisi 5. Maçında inanılmaz anlar yaşandı. Miami, seriye tutunmak için çıktığı maçı 111-108 kazanarak seriyi uzatmayı başararak durumu 3-2’ye getirdi.

İlk çeyrek 25-24 önde tamamlayan Miami Heat, soyunma odasına da 60-56'lık üstünlükle gitti. Üçüncü çeyrekte de rakibine 28-26 üstünlük kuran Erik Spoelstra ve öğrencileri, son çeyreke 88-82'lik avantajla girdi.

Son çeyrek vites yükselten taraf Los Angeles Lakers olsa da bu bölümde yakalanan 26-23'lük üstünlük LeBron James ve arkadaşlarına şampiyonluk için yetmedi.

Skor olarak ivmelenmenin yanı sıra son bölümlerde bir de şampiyonluk hücumu fırsatı yakalayan Los Angeles Lakers, bu topu iyi kullanamadı ve seri 6. maça uzadı.

Los Angeles Lakers'ta LeBron James yaklaşık 42 dakika sahada kaldı ve 40 sayı, 13 ribaund, 7 asist üretti.

Miami Heat cephesinde ise galibiyetin mimarı olan Jimmy Butler, 47 dakikadan fazla oyunda kaldığı maçta 35 sayı, 12 ribaund, 11 asist ile triple double yaptı.

SON 9 SANİYE ORTALIK KARIŞTI

Los Angeles Lakers - Miami Heat mücadelesinin son bölümleri nefes kesti. Son 9 saniyede yaşananlar adeta film tadındaydı.

10 yıl sonra ilk şampiyonluğunu kovalayan Los Angeles Lakers, Miami Heat karşısında serinin 5. maçında şampiyonluğunu ilan etmeye çok yaklaştı.

Danny Green'in isabetsiz üç sayı denemesinin ribaundunu alan Markieff Morris ise bitime 4.3 saniye kala müsait durumda olan LeBron James ile oynamak yerine şut-pas karışımı bir aksiyon denedi.

Ne potaya giden ne de Anthony Davis ile bulaşan top, doğrudan dışarı çıktı. Pozisyonun devamındaki Miami hücumunda iki serbest atış kulanan çaylak Tyler Herro, skoru belirled