Lösemi hastalarının cihaz talebine neden onay verilmiyor?

Lösemi hastalarının cihaz talebine neden onay verilmiyor?
İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk her gün sayısı artan lösemi ve kanserli çocuğu, yaşamın içinde tedavi etmeye çalışan özel hastanelerin sorunlarını yeniden gündeme getirdi.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından cevaplandırılması talebiyle verdiği yazılı soru önergesinde, ülkemizde tedavisi devam eden kaç lösemi ve kanser hastası olduğunu sorgularken, bu hastalara yaşamın içinde, ötekileştirmeden tedavi hizmeti vermeye çalışan uzman hastanelerin kadro, ruhsat ve cihaz taleplerine neden onay verilmediğini sordu.

Yasin Öztürk, soru önergesinin ardından yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu:

“Başında saçı olmadığı ve maske takmak zorunda olduğu için ötekileştirilen lösemili çocuklarımızın on-onbeş kişilik sınıflarda; hijyenik ortamda tamamen ücretsiz eğitim, öğretim görmeleri amacıyla kurulan LÖSEV, daha fazla çocukla birlikte erişkin hastaları tedavi edebilmek amacıyla Sağlık Bakanlığına defalarca başvurmuştur. LÖSEV’in, tedaviye hazır hastanesinde 325 yatağı boş beklemektedir. Tedavileri, acil, uzun ve masraflı olan bu hastalıkla mücadele konusunda yardımcı olabilmek insani bir görevdir. Sağlık Bakanlığını, mevzuatta zorluk çıkarmak yerine, yıllardır bu hastalığın tedavisinde uzmanlaşmış hastanelerle işbirliği yapmaya davet ediyorum.”