LPG'li aracı olanlara müjde. Artık AVM otoparkına girebilecek ama tek şartı var

LPG'li aracı olanlara müjde. Artık AVM otoparkına girebilecek ama tek şartı var
LPG'li araçların alışveriş merkezlerinin (AVM) kapalı otoparklarına girmesine yönelik düzenleme yayımlandı. LPG'li araçlar AVM’lerde bulunan kapalı otoparklara LPG sistemli araçların girmesine izin verilecek. LPG'li araçların giriş ve çıkışları diğer araçların alınacağı otoparklardan ayrı olarak düzenlenecek

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan ve binaların yangından korunmasına hakkında yönetmelikte değişiklik öngören yönetmeliğe göre, AVM’lerin, “Ticari faaliyet amaçlı park yerleri” için belirlenen kural ve şartları sağlamaları kaydıyla AVM’lerde bulunan kapalı otoparklara LPG sistemli araçların girmesine izin verilecek.

GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR FARKLI OLACAK

LPG’li araçların alınabileceği kapalı otoparklar, 1. bodrum katlardan daha aşağı konumlandırılamayacak. Giriş ve çıkışları diğer araçların alınacağı otoparklardan ayrı olarak düzenlenecek.

Bu otoparkları tescil belgesinde LPG’li olduğu belirtilen ve geçerli muayenesi bulunan araçlar kullanabilecek. Araç giriş-çıkış ve kayıt sorumlusu görevlilerince araçların belirtilen şartları sağlayıp sağlamadığı kontrol edilecek. 

Kaynak: REUTERS