Lübnan’da flaş gelişme: Veryansın etti istifasını duyurdu

Lübnan’da flaş gelişme: Veryansın etti istifasını duyurdu
Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta geçen hafta içerisinde yaşanan korkunç patlama sonrasında flaş bir gelişme yaşandı... Gösterilerin başladığı bölgede Haber Alma Bakanı Manal Abdel Samad istifasını duyurdu. Samad, "Hükümet gerekli reformları yapamadığı için istifa ediyorum" dedi.

Salı akşamı Lübnan’ın başkenti Beyrut’un liman bölgesinde yaşanan patlamanın yankıları sürüyor…

Patlamanın ardından hükümetten somut adımlar gelmemesiyle birlikte başlayan isyan hareketi devam ederken kabineden flaş bir hamle geldi. Lübnan Haber Alma Bakanı Manal Abdel Samad, istifa ettiğini duyurdu. Samad hem patlamadan dolayı hem de hükümetin gerekli reformları yapmamasından dolayı tepkili olduğunu dile getirerek istifasını sundu.

EKİM AYINDAN BERİ EN KALABALIK PROTESTO
Resmi açıklamalara göre 158 insanın yaşamını yitirdiği ve 6 binden fazla insanın yaralandığı patlamanın ardından çok sayıda insan sokaklara çıkmıştı. Önceki gün başlayan gösteriler, Ekim ayında gerçekleşen sokak hareketinin ardından en büyük gösteri olarak kayıtlara geçti.

Önceki gün başlayan gösterilerde polis ile protestocular arasında çatışma yaşanırken çok sayıda g östericinin yaralandığı açıklandı. Güvenlik güçleri bir polis memurunun çatışmada yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Lübnan’da salı günü liman bölgesinde şiddetli bir patlama meydana gelmiş ve gübre ile bomba yapımında kullanılan 2.750 tonluk patlayıcının infilak ettiği belirtilmişti. Bu patlamanın ardından da bir skandal patlamış ve resmi makamların ve denetleme kuruluşlarının itirazlarına rağmen bu patlayıcının bölgeden taşınmasına izin çıkmamıştı.