Lübnan’dan ‘Suriyeliler eve dönsün’ çağrısı

Lübnan’dan ‘Suriyeliler eve dönsün’ çağrısı
Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn uluslararası toplumun Suriyeli mültecilerin evlerine dönmeleri için gereken bütün çabayı göstermesi çağrısında bulundu. Lübnan’da bir milyondan fazla Suriyeli sığınmacı yaşıyor.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn uluslararası toplumun, Suriye'de varılması hedeflenen siyasi çözümden bağımsız olarak Suriyeli mültecilerin evlerine dönmeleri için gereken bütün çabayı göstermesi çağrısında bulundu.

Avn, Lübnan'ın başkent Beyrut'taki Kongreler Merkezi'nde düzenlenen Arap Birliği Ekonomik ve Sosyal Gelişim Zirvesi'nde konuştu.

Mültecilerin Lübnan'ın ekonomisine ve toplumsal yapısına olumsuz etkisine de vurgu yapan Lübnan Cumhurbaşkanı, zirvenin sonuç bildirgesinde mültecilerin güvenli dönüşünün yer almasını da önerdi.

Suriye'de 2011 yılından itibaren devam eden iç savaştan kaçan 1 milyondan fazla Suriyeli Lübnan sınırını geçerek bu ülkeye yerleşti. İnsani yardım kuruluşlarının verileri bu insanların büyük çoğunluğunun aşırı yoksulluk şartları içinde yaşadığını belirtiyor.