Lucescu: "8 oyuncu, bilmediğim nedenlerle gelmedi"

Lucescu: "8 oyuncu, bilmediğim nedenlerle gelmedi"
A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, mayıs ayında 8 oyuncunun bilmediği nedenlerle gelmediğini söyledi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup 2. maçında oynanacak İsveç karşılaşması öncesi basın toplantısında konuştu.

Lucescu'nun açıklmalarından öne çıkan detaylar şöyle:

"Rusya maçından sonra ne yapmak istediğimizi, ne planladığımızı söylemiştim. 'Yeni bir ekip kuruyoruz. Geçmişteki futbolcuların seviyelerini yukarı çekebilecek, daha güzel günler için ekip kuruyoruz.' demiştim. İlk hedefimiz bu"

"Oyuncularımız beğenildi, yurt dışına gitti ama daha kendi takımlarında oynamıyorlar. Cengiz, Çağlar, Emre Mor, Enes, Hakan gibi. Her maçta 11 oynamak hedefleri olmalı. Zeki Lille'de 11'de oynuyor. Hep orada kalmasını istiyorum. Bunların hepsi zaman istiyor. Milli maçlardan 2-3 gün önce toplanıyor bu ekip. Herkes kendi kulübünden, kendi liginden bir sorunla geliyor. Bizim burada istediğimiz şey, uzun süreli bir grup yaratmak. Kolay değil! Bu oyuncularımız genç oyuncular, Sabretmek ve güven vermek gerekiyor. Bu oyuncular, çok iyi oyuncular. Ben buna inanıyorum. Becerebilirsem herkes için çok iyi olacak."

"KALECİ YOK NE YAPALIM"

"Niye onu almıyorsunuz, bunu almıyorsunuz diye soruyorsunuz.. Elimizde fazla seçenek yok. Bir Ertuğrul, bir de Serdar var geride. Serdar da 27 yaşında. 3 sene sonrasını düşünmeliyiz kadro kurarken."

"Harun Tekin'in Fenerbahçe'de sürekli ilk 11 oynamasını bekliyorum. Kaleci yok, ne yapalım... Volkan vardı, yediği hatalı golden sonra Başakşehir'de de oynamıyor. Yarın kalede Sinan oynayacak. Brugge'deki hocasıyla görüştüm."

"8 OYUNCU BİLMEDİĞİM NEDENLERLE GELMEDİLER"

"Her oyuncuyumun milli takıma kalpten gelmelerini istiyorum. 8 oyuncu, mayıs ayında bilmediğim nedenlerden ötürü gelmediler."

RUSYA YENİLGİSİ

"Rusya maçında konfetilerle dolu bir sahada oynadık. Yediğimiz ilk golde Serdar Aziz konfetilerin üstünden atladı. Kendisiyle konuştum. Ayakkabısının içi konfeti doluydu."