Lucescu: "Verilen cezayı hak etmedim"

Lucescu: "Verilen cezayı hak etmedim"
Türkiye A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu ve Arda Turan İzlanda maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Lucescu, FIFA'dan verilen 1 maçlık cezayı hak etmediğini söylerken Arda Turan oynamak istediğini vurguladı.

FIFA 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda yarın İzlanda'yla karşılaşacak olan Türkiye'de teknik direktör Mircea Lucescu ve Arda Turan düzenlenen basın toplantısında konuştu. Rumen çalıştırıcı İzlanda mücadelesinin sadece Türkiye için değil, gruptaki diğer takımlar için de önemli olduğunu vurguladı. Arda Turan ise uzun süredir oynamamasının önemli bir dezavantaj olmadığının altını çizerken daha önce EURO 2016'da da aynı durumda olduğunu dile getirdi.

İzlanda maçında kulübede olamayacak Lucescu, FIFA'nın verdiği cezayı hak etmediğini belirtirken İspanyol hakem David Fernandez Borbalan için "Ukrayna maçını kaybetmemize neden olan hakemin cezalandırılıp cezalandırılmadığını kimse bilmiyor. 50 yıldır Avrupa futbolunun içerisinde olan biri olarak dinlenmeyi hak ettiğimi düşünüyorum." ifadelerini kullandı. Rumen çalıştırıcı ve Arda Turan'ın açıklamaları şu şekilde;

LUCESCU: ONLARA GÜVENİYORUM

"Herkes biliyor ki bu çok önemli bir maç. 4 takımın da şansı devam ediyor. Kaybeden 'devam edemeyecek' demek. Çok iyi hazırlandık. Sakinliği korumak çok önemli. Cesaret ve güven ister...

"İki ekip de (İzlanda - Finlandiya) çok iyi bir futbol oynuyor. İzlanda birbirlerini çok iyi tanıyan, organize ve disiplinli bir ekip. Sadece bizim için değil, İzlanda için de kritik bir maç. Onlar da kaybetmek istemeyecektir. O yüzden maça iyi hazırlandık. Kendimize güvenmeliyiz. İyi bir ekiple oynayacağız. Fizik güçlerini kullanan bir takım. Ancak İzlanda büyük hatalar yapabilen de bir takım. Sakin kalmalı ve hata yapmamalıyız."

1661298_fd6b19021f644eab711dc51de6f33326.jpg

"Yalnızca orta sahada değil. İki kale önünde de oynanacak bir maç. Bizim teknik oyuncularımız daha fazla ekibime güvenim çok büyük! öyle maçları nasıl bitireceklerini iyi bilen oyunculardan kurulu tecrübeli bir takımız. Bu maçlarda neler yapacaklarını iyi biliyorlar. Sakin kalmalı ve hataya pay çıkarmamalıyız. Kolay değil ama onlara güveniyorum. Bizim teknik oyuncularımız daha fazla ve kaliteli. Hiçbir ikili mücadeleyi kaybetmemeliyiz. Bunun için gerekli fizik gücüne sahibiz. Hırvatistan'a karşı bunu gösterdik ve aynı şekilde yapacağımıza inanıyorum."

"Sabri Sarıoğlu yarın ilk 11'de oynamayacak. Ancak 3 gün sonra başka bir maçımız var. Yaşı önemli değil, kalitesi önemli. Burada olmayı hak etti."

"Bugünden yarına futbolda bir şey değiştiremezsin. Bu maçı kafamda defalarca kez oynadım. 1 aydır Riva'da yaşıyorum. İyi olduğumuzu ispat edebilecek güçteyiz. Yarın bunu göstermek istiyoruz."

FIFA TARAFINDAN VERİLEN CEZA...

"FIFA tarafından verilen cezaya saygı duymak zorundayım. Bu konuda beni çağırıp, benim ağzımdan da bir şeyler duymalarını isterdim. Herkes biliyor ki ben şimdi cezalandırıldım. Ama kimse hakemin cezalandırılıp cezalandırılmadığını bilmiyor. Mağlubiyetimize neden olan hakeme ceza verilip verilmediğini kimse bilmiyor. Ben bu cezayı hak etmedim!"

1661298_d8285512fe2ffcdf677f40827b7ce28d.jpg

ARDA TURAN: OYNAMAK İSTİYORUM

"Uzun zamandır oynamıyorum, bu beni zorluyor. ama bunu Euro 2016 öncesinde de yapmıştım. 90 dakika oynar mıyım bilmiyorum, ne istenirse yapacağım. Bazen fizik değil mental güç gerekiyor. Bazı maçları oynamak için psikolojik olarak hazır olmak gerekir. Yarın tarihi bir maç ve ben de oynamak istiyorum."

"(Emre Belözoğlu'nun takıma dönmesiyle ilgili) Emre Belözoğlu, özel bir yetenek, özel bir örnek. Bizim için iyi bir lider. Hayatımızın büyük bölümü birlikte geçti. Onunla uğraşmak gerginliğimi alıyor. Bazen eleştirilse de ben bunun Emre Belözoğlu'nun kazanma hırsından dolayı kaynaklandığını düşünüyorum."

"Buraya kadar getirdiğimiz için mutluyuz ve başarabileceğimize inanıyorum. Böyle bir durumda Milli takımda görevi üstlenmek cesaret ister. Lucescu'ya teşekkür etmek istiyorum."

LUCESCU KULÜBEDE YOK

FIFA Disiplin Kurulu, Rumen teknik direktörün Ukrayna maçında hakem David Fernandez Borbalan'a devre arasında telefondan pozisyon göstermesi ve karşılaşma sonrasında hakemler hakkında yapmış olduğu açıklamalar nedeniyle 1 maç ceza vermişti. FIFA'ya bu karar nedeniyle itiraz hakkı olmayan Lucescu, A Milli Takım'ın Dünya Kupası yolundaki en önemli sınavında (İzlanda) kulübede yerini alamayacak.