Tam şarjla 836 kilometre! Lucid Air en uzun menzilli elektrikli otomobil oldu

Tam şarjla 836 kilometre! Lucid Air en uzun menzilli elektrikli otomobil oldu
Lucid Motors tarafından geliştirilen Lucid Air’in Air Dream modeli en uzun menzilli araç olarak tescillendi. Rakibi Tesla’yı 190 kilometre ile geride bıraktı.

Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Kurumu (EPA), Lucid Motors tarafından geliştirilen Lucid Air’in en uzun menzilli elektrikli otomobil olarak tescilledi.

Lucid Air ile birlikte kurum, 19 inçlik lastikli, dört tekerlekten çekişli (All-Wheel-Drive) Dream modelinin tam olarak şarj edildiğinde 836 kilometre yol gidebildiğini belirtti. Tescil edilmesinin ardından Lucid en yakın rakibi Tesla’yı 190 kilometre geride bırakmış oldu.


TAM ŞARJLA 836 KİLOMETRE

Otomobilin 19 inç tekerlekli modelinin tam şarj edildiğinde 836 kilometre menzil kat edebildiği açıklandı.
Kurum tarafından en uzun menzilli elektrikli otomobil olarak ilan edilen Lucid Air Dream dört çekişli model, en yakın rakibi Tesla Model S Long Range’i 190 kilometre geride bıraktı.


ŞİRKETİN CEO''SU HAKLI ÇIKTI

Tesla’da çalışırken Model S''nin geliştirilmesine öncülük eden ve daha sonra kurduğu Lucid Air ile birlikte menzil, lüks, hızlanma ve fiyat açısından Elon Musk''ın şirketini geride bırakacağını söyleyen şirket CEO''su ve CTO''su Peter Rawlinson da haklı çıktı.

ABD Çevre Koruma Kurumu ayrıca Lucid‘in diğer modellerini de derecelendirdi. EPA, 21 inç jantlık Dream Edition modelinin 774 kilometre, Dream Edition Performance modelinin ise 19 jant lastiklerle 758, 21 jant ile ise 725 kilometre olduğunu aktardı.

Lucid Air’in 113 kWh gücündeki pil gücü ve aerodinamik tasarımının aracın etkileyici menziline katkıda bulunduğunun altı çizildi.

Lucid''in 750 kilometrenin üzerinde menzili olan modellerinin 139 bin dolardan (Yaklaşık 1,2 milyon TL) başlayan fiyatlarla satılırken, rakibi Tesla’nın Model S Long Range’i ise 92 bin dolara (Yaklaşık 790 bin TL) alıcı buluyor