Lüks daire Bulgar bakanı istifa ettirdi

Lüks daire Bulgar bakanı istifa ettirdi
Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov Adalet Bakanı Tzetzka Tzaçeva'nın istifa dilekçesini kabul etti. Tzaçeva, Başkent Sofya'da lüks bir binada maliyetinden düşük fiyata oturmakla suçlanıyordu.

Lüks daire Bulgar bakanı istifa ettirdi

Başkent Sofya'da süper lüks bir binada maliyetinden düşük fiyata 198 metrekarelik bir daire aldığı öne sürülen Tzaçeva, basına yaptığı açıklamada karıştığı olay dolayısıyla Avrupa Birliği Parlamento seçimini gölgelemek istemediğini bildirdi. Tzaçeva, daha önce satın aldığı mülk ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma açması ve sonuçları kamuoyuna bildirmesini istemişti.

2017 YILININ BİNASI ÖDÜLÜNÜ ALMIŞTI

Bulgaristan'da 2017 Yılın Binası ödülünü kazanan binada maliyetin altında lüks daire alanların arasında iktidardaki Bulgaristan'ın Avrupalı Gelişimi İçin Yurttaşlar (GERB) partisinin önde gelen isimleri yer alıyor. GERB Başkan Yardımcısı Tzvetan Tzvetanov, yakın dostu olan Spor Bakan Yardımcısı Vanya Koleva ve Parlamento Kültür Komisyonu Başkanı Vejdi Raşidov'un da aynı binada sembolik fiyata lüks mülk sahibi oldukları bildirilmişti.