​​​​​​​Lütfen alıcılarımızın ayarlarıyla oynamayalım!

Emin Çölaşan ve Necati Doğru'nun FETÖ'den ceza aldığı bir ülkede hiçbir şeye şaşırmamak gerekiyor… Doğrusu Abdullah Öcalan'ın az daha gayret etse Anadolu Ajansı'na genel müdür olacağı, kardeşi Osman'ın ise aksanını düzelttikten sonra TRT'ye spiker atanacağı günleri de görmedik değil!..

Keşke Sülün Osman yaşıyor olsaydı da maliyeyi ona devredeydik!.. Bilirdik ne olacağını ve hiç olmazsa gözümüz arkada kalmazdı!.. Erken gitti Sülün Osman, sefalet içinde öldü... Otel odasında cesedi bulunduğunda üzerinde kimlik bile yoktu… Kabul edelim ki yokluğu içimizde her geçen gün daha da büyüyor!..

Ve onun da piri Eyüplü Halit… İstanbul'un işgal günlerindeki otorite boşluğunu değerlendirerek, kiraladığı boş bir binaya 'korsan karakol' kuran ve komiser kılığına girip, karakola çektiklerini haraca kesen, daha sonra yüze yakın kadını evlilik vaadiyle dolandırmak suçundan rekor kıran, köprü ve saat satışlarını ilk başlatan ve Sultanahmet Cezaevi'ndeyken Mussolini'ye mektup yazıp kandırdığı rivayet olunan büyük usta!..

Yaşasaydı Aile ve Sosyal Politikalar türünden bir bakanlığın başına yakışırdı!.. Ehildi ve liyakat sahibiydi sonuçta!..

***

Çelişkilerimiz neredeyse kimliğimiz olmuş!..

Daha önce altını çizmeye çalışmıştım: İmam, Suriyeli sığınmacı kadınla câmide basılıyor!..

Milliyetçilik nutukları atan önderler 'bedelli' için sıraya giriyor!..

Ömründe bir kere olsun içinde "Kahrolsun Amerikan emperyalizmi" geçmeyen cümle kurmamış ahmak komünist, Suriye'de ya Amerika'yı tutuyor ya da onunla aynı safta bizzat savaşıyor 'halklar' için!..

Bu durumda suçlu kim? İmam Suriyeli kadınla câmide halvet olurken erketeye sağlam yatmayan müezzin mi? Kerkük'ten Afrin'e kadar coğrafyanın yanan her yeri için bulduğu kürsülerden sloganlarla tur atıp, bedelli fırsatını yakalayınca soluğu kuyruğun başında alan vatansever mi? Mesele Türkiye düşmanlığı olunca bulduğu ilk Yanki'ye kendini öptüren devrimci mi?

Böyle absürt tabloya ev sahipliği yapan ülkede, Emin Çölaşan ve Necati Doğru'ya FETÖ'cülükten ceza düşüyor!.. Üstelik gerçek suçlular 'damat, kayınbirader, bacanak, zengin, paydaş, sır ortağı' kontenjanından yırtarken!..

***

Devletin Spor Toto Teşkilatı'nın 'İslâmî İlimler Fakültesi'ne sponsor olduğu yerde her hangi bir şeye şaşırılmaz!..

Emin Çölaşan'ın böyle bir ithamla yargılanmaya başladığında yazmıştım:

Lütfen artık şaşırmayalım ve alıcılarımızın ayarlarıyla oynamayalım!.. Çünkü orijinali böyle!..

Güvenlik kameraları vasıtasıyla gördük... Girdiği ofisi soyarken çekmecede Kur'an-ı Kerim bulan hırsızımız, büyük bir hürmetle onu öpüp yerine koyuyor ve meslek ahlâkına uygun bir titizlikle işine devam ediyor!..

Artık bu tablo karşısında "Bizim imanlımız bile hırsız" deyip üzülmek veya "Bizim hırsızımız bile imanlı" deyip sevinmek bizim takdir alanımıza düşüyor!.. Baktığımız yere bağlı tamamen!..

Hangi çelişkiye şaşıralım: Düne kadar 'Fetullah Gülen' deyip de ardından 'hocaefendi'yi eklemeyenleri sopayla kovalayanlar, şimdi hiç utanmadan FETÖ'yle mücadelenin erdemini anlatırken, Emin Çölaşan'ın FETÖ'den yargılanmasına mı?

Terminaldeki ayakçılar gibi Pensilvanya'ya uçak kaldıranlar yırttı, uçağın içindeki hacı ağalar hapiste!.. O ayakçının nasibine büyükşehir belediye başkanlığı düşüyorsa hangi çelişkiye şaşıracağız Allah aşkına? O belediye başkanlarına bu konuda tek bir soru adaletçe sorulmadıysa, 'ham çökelek' şarkıcısıyla mı çözülecekti bu işlerin sırrı?

***

Evet, alıcılarımızın ayarlarıyla oynamıyoruz… Çünkü orijinali böyle!..

 

Yazarın Diğer Yazıları