Lütfü Türkkan: "Çuvalın dibi delindi"

Lütfü Türkkan: "Çuvalın dibi delindi"
Merkez Bankası Genel Kurulu'nun Ocak ayına çekilmesine tepki gösteren İYİ Parti Grup Başkanvekili Türkkan, "Türkiye’nin sermaye yapısındaki biriktirdiğimiz o çuvalın dibini deldiniz" ifadelerini kullandı.

FATMA GÜL/YENİÇAĞ

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Merkez Bankası'nın Nisan ayında yapılması gereken Genel Kurul toplantısının Ocak ayına çekilmesini eleştirdi.

Genel Kurul'un Ocak ayına çekilmesinin sebebinin 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler olduğunu dile getiren Türkkan, "Merkez Bankası’nın genel kurulu her yıl nisan ayında yapılır. Merkez Bankası çok karlı bir kuruluştur. Ama Nisan ayını bekleyemediniz. Çünkü 31 Mart’ta seçim var. Bizim çuvalın dibi delindi. Türkiye’nin sermaye yapısındaki biriktirdiğimiz o çuvalın dibini deldiniz. Şuan da Merkez Bankası’nın genel kurulunu ocak ayına alıyorsunuz. O paraları da tekrar bankalara aktaracaksınız" ifadelerini kullandı. 

İktidarın, hükümete yakınlığıyla bilinen Ethem Sancak'a kaynak yaratma peşinde olduğunu vurgulayan Türkkan, "Ethem Sancak’a kaynak yaratacaksınız. Bu işsizlik fonu meselesi değil. Bu Türkiye’nin yolsuzluk meselesi aslında. Türkiye yolsuzluklarına kılıf arıyor. Yolsuzluklarına kaynak yaratıyor. Bu meselenin aslı budur" şeklinde konuştu.

Türkkan'ın Meclis kürsüsünde yaptığı konuşma şu şekilde: 

"Bu işsizlik fonu, devletin işsiz kalan işçisine ödemek üzere biriktirdiği bir fon. Bu fonu siz ne yaptınız? Yandaşlara sermaye transferi yaptığınız bankaların açığını kapatmak için bankalara aktardınız. Bakın o yetmedi. Şimdide ne yapıyorsunuz biliyor musunuz? Merkez Bankası’nın genel kurulu her yıl nisan ayında yapılır. Merkez Bankası çok karlı bir kuruluştur. Ama Nisan ayını bekleyemediniz. Çünkü 31 Mart’ta seçim var. Bizim çuvalın dibi delindi. Türkiye’nin sermaye yapısındaki biriktirdiğimiz o çuvalın dibini deldiniz. Şuan da Merkez Bankası’nın genel kurulunu ocak ayına alıyorsunuz. O paraları da tekrar bankalara aktaracaksınız. Oradan da tekrar Katar’la beraber Arifiye fabrikasını özelleştirmeye çalışıyorsunuz ya.. Ethem Sancak’a kaynak yaratacaksınız. Bu işsizlik fonu meselesi değil. Bu Türkiye’nin yolsuzluk meselesi aslında. Türkiye yolsuzluklarına kılıf arıyor. Yolsuzluklarına kaynak yaratıyor. Bu meselenin aslı budur."

İlgili Haberler