Lütfü Türkkan: Siyasete kışla girdi

Lütfü Türkkan: Siyasete kışla girdi
Yeni kabineyi değerlendiren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan, yeni sistemde Bakanların hiçbir vasıflarının olmadığını, vitrinde fotoğraf olarak kalacaklarını söyledi. Akar'ın Bakan olmasına da değinen Türkkan, "Siyasete kışla girdi" dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan, Meclis bahçesinde HaberTürk'e açıklamalarda bulundu.

Yeni kabineyi değerlendiren Türkkan, yeni Bakanlar vitrinde birer fotoğraf olarak kalacak dedi.

Org. Hulusi Akar'ın Milli Savunma Bakanı olması ile ilgili de konuşan Türkkan, "Kışlaya siyaset girmesin diye hep bağırdık. Siyasete kışla girdi bu sefer, tersi oldu" dedi.

Lütfü Türkkan'ın açıklamaları şöyle:

Kabineyi değerlendirmek için kişisel anlamda erken. Genel anlamda sistemle ilgili olarak konuşmak istiyorum. Milletvekillerinin bölgeleriyle alakalı sorunlarını aktarabileceği soru önergelerinin sözlü kısımları ortadan kalkmış. Sistemde siz bölgenizdeki sorunları aktarmanız için Sayın Bakan Meclis'e teşrif ettiklerinde soru önergesi ile bunu rahatlıkla ifade ediyorlardı. Bu hakkımız elimizden alındı. Bu sadece muhalefet milletvekilleri için geçerli değil, bence iktidar milletvekili arkadaşlar için daha büyük sorun. Onlar bölgelerinde iktidar oldukları için hizmetin yapılabilmesi için bakanlarla sürekli istişare halindeydiler. Şu anda bakanların seçilme gayreti yok, gruptan çıkma gayreti yok dolayısıyla milletvekillerine hiç ihtiyaçları yok.

"BAKANLAR VİTRİNDE FOTOĞRAF OLARAK KALACAK"

Ben Bakanların da ne kadar etkili olduğu konusuna biraz açıklık getirmek istiyorum. Mesela Savunma Bakanı, Savunma Bakanlığı'nın elinde ne olur? Genelkurmay Başkanlığı olur. Genelkurmay Başkanlığı da Savunma Bakanına bağlı değil, Cumhurbaşkanı'na bağlı değil. Sayın Bakanların sanki vitrinde birer fotoğraf olarak kalacakları, ama arkalarında ofislerde bizzat Cumhurbaşkanı'na bağlı olarak çalışan ofislerin de etkili olacağını düşünüyorum. Dolayısıyla vatandaşların bakanlara ulaşması bile yeterli olmayacaktır.

"KIŞLA SİYASETE GİRDİ"

Kışlaya siyaset girmesin diye hep bağırdık. Siyasete kışla girdi bu sefer, tersi oldu. Bizim savunduğumuz fikirler yerinde durdu ama bu sefer beklemediğimiz bir şey oldu kışla siyasete girdi.

İlgili Haberler