Lütfü Türkkan: “Türkiye’nin meselesi yokluk ve fukaralıktır”

Lütfü Türkkan: “Türkiye’nin meselesi yokluk ve fukaralıktır”
Sefalet Endeksi’nde Türkiye’nin dördüncü sırada yer almasının ardından Meclis konuşmasını paylaşan İYİ Partili Lütfü Türkkan, “Türkiye’nin meselesi yokluk ve fukaralıktır” ifadelerini kullandı.

FATMA GÜL/YENİÇAĞ

Bloomberg'ün enflasyon ve işsizlik oranlarını toplayarak oluşturduğu ve 'Sefalet Endeksi' olarak adlandırdığı listede Türkiye 62 ülke arasında 4. sırada yer aldı.

Konuyla ilgili olarak İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “Bahsedilmesi gereken konu sefalet değildir. Pahalılık ekonomik bir terimdir. Türkiye’de şuanda yokluk ve fukaralık vardır” ifadelerini kullandığı Meclis konuşmasını sosyal medya hesabından paylaştı.

Türkkan’ın Meclis konuşması şu şekilde:

“Bahsedilmesi gereken konu sefalet değildir. Pahalılık ekonomik bir terimdir. Türkiye’de şuanda yokluk ve fukaralık vardır. Yokluk ve fukaralık, pahalılıktan farklı bir kavram. Sosyal bir kavram. En temel gıda maddesi başta olmak üzere, insanlar bunlara ulaşmakta zorluk çekiyorlarsa, bunun adı pahalılık değildir. Bunun ismi yokluktur, bunun ismi fukaralıktır. Türkiye’nin şuanda meselesi pahalılıkla mücadele değildir. Türkiye’nin meselesi yokluk ve fukaralıktır. Türkiye’de insanlar 90 öncesi Doğu Blokunda olduğu gibi bir kilo patates gelmiş kooperatife deyip sıraya girebiliyorsa bunun adı yokluk ve fukaralıktır”

İlgili Haberler