Lütfü Türkkan'dan, AKP'ye: "Siz bitmişsiniz, okeye dönüyorsunuz"

Lütfü Türkkan'dan, AKP'ye: "Siz bitmişsiniz, okeye dönüyorsunuz"
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, devletin yurtdışından yüzde 5.45 faizle borçlandığını belirterek, “Eğer 5,45 faizle borçlanıyorsanız siz bitmişsiniz, okeye dönüyorsunuz, haberiniz olsun” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, iktidarın uyguladığı ekonomi ve faiz politikasını eleştirerek, “Siz bitmişsiniz, okeye dönüyorsunuz” dedi.

Türkkan, Meclis Genel  Kurulu’nda konuşurken, AKP sözcülerinin belediye atanan kayyumlarla ilgili sözlerini eleştirdi. Türkkan şunları söyledi:

"Yani neyini savunacak? Adamın 600 bin liralık aldığı çikolatayı mı savunacak, 2 ton fıstığı mı savunacak, altın varaklı banyoyu mu savunacak? Ne diyecek? Yani haklı olarak böyle belagatle işi kotarmaya çalışıyor ama bir şey dikkatimi çekti, ‘Milletin parasını faiz lobilerine yedirmedik’ dedi. Dün Plan ve Bütçe Komisyonundaydım, ülkenin ekonomik durumuyla alakalı bir konuşma yapılırken Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati söz aldı, dedi ki: ‘Bizim ekonomimiz o kadar iyi durumda ki, geçtiğimiz hafta borçlanmaya çıktık, 10 bankadan beş ile on yıl arasında kredi aldık. 11 banka teklif verdi, biz 10'undan aldık; yüzde 5,45'le borçlandık.’ Bakın, bu, tefeci faizi değil, bu ne biliyor musun? Osmanlı'nın bitmesine vesile olan Galata tefecilerine düşmüşsünüz siz.

Bugün aranızda bankacılar var, ekonomistler var; herhangi bir sanayi kuruluşu, yurt dışından herhangi bir bankadan beş ila on yıl arası borçlanmaya çıksa vereceği faiz taş patlasın 4'tür; bir devletse bu 0,70 ile 1 arasıdır. Eğer 5,45 faizle borçlanıyorsanız siz bitmişsiniz, okeye dönüyorsunuz, haberiniz olsun.”