Lütfü Türkkan'dan beka söylemlerine tepki: "Asıl beka meselesi..."

Lütfü Türkkan'dan beka söylemlerine tepki: "Asıl beka meselesi..."
Katıldığı bir programda Cumhur İttifakı’nın beka meselesi söylemlerine tepki gösteren İYİ Partili Lütfü Türkkan, “Türk milleti beka söylemleriyle küçümsenecek bir millet değil” dedi.

FOX TV’de yayınlanan ve İlker Karagöz’ün sunduğu Çalar Saat programına konuk olan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan, Cumhur İttifakı’nın beka söylemlerine tepki göstererek, “Türk milleti beka söylemleriyle küçümsenecek bir millet değil” ifadelerini kullandı.

Beka kelimesinin Osmaniye ve Rize’de koltuk anlamına geldiğini söyleyen Türkkan, “Osmaniye’den bir arkadaşım dedi ki “Bizim burada koltuğa beka derler” Rize’den bir arkadaşım da “Bizim burada da koltuğa beka derler” dedi. Beka meselesi dedikleri zaten koltuk meselesi. Türkiye’nin herhangi bir beka sorunu olduğunu düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı’nın “Aşıda yüzde 100 dışarıya bağımlıyız” sözlerini hatırlatan Türkkan, “Sağlık Bakanı geçen “ Türkiye ilaçta yüzde 54, aşıda yüzde 100 dışarıya bağlı” dedi. Türkiye’nin bir salgın hastalığa yakalandığını düşünün. Türkiye’nin aşısı yok. 17 yıldır Türkiye’de üretime bilime dayalı hiçbir şey yapmadı. Gerçek beka meselesi budur” dedi.

Türkkan’ın açıklamaları şu şekilde:

Türk milleti, soğuk savaş dönemlerinde bile hiçbir zaman beka meselesini duymadı. Sovyetler Birliğinin Türkiye üzerindeki toprak talebinin olduğu dönemlerde, Kars’ı kendi haritası içerisinde gösterdikleri dönemlerde bile Türkiye’de hiçbir zaman böyle bir korku olmadı. Türkler Anadolu’yu Selçuklular’dan itibaren vatan bildiler. Yani Anadolu Türkler için mukaddes topraklar. Böyle beka meselesi deyip Türkiye’yi korkuya boğup salmanın bir tane sebebi olabilir o da 17 yıldır bu ülkeyi yönetemeyen AKP ile iki yıldır AKP’nin bütün suçlarına kefalet eden küçük ortağının getirdiği noktadır bu beka meselesi. Türk milleti böyle beka meseleleriyle küçümsenecek bir millet değildir. Türk milletini küçümsüyorlar ve zayıf gösteriyorlar aslında böyle bir söylemle. Hakaret ediyorlar Türk milletine. Osmaniye’den bir arkadaşım dedi ki “Bizim burada koltuğa beka derler” Rize’den bir arkadaşım da “Bizim burada da koltuğa beka derler” dedi. Beka meselesi dedikleri zaten koltuk meselesi. Türkiye’nin herhangi bir beka sorunu olduğunu düşünmüyorum. Bunlar esas sorunları saklamak için kurulan cümleler. Gençlerimizin yüzde 25’i işsiz. 1 milyon 300 bin kişi artmış işsiz sayısı. İŞKUR’un kayıtları bu. Sağlık Bakanı geçen “ Türkiye ilaçta yüzde 54, aşıda yüzde 100 dışarıya bağlı” dedi. Türkiye’nin bir salgın hastalığa yakalandığını düşünün. Türkiye’nin aşısı yok. 17 yıldır Türkiye’de üretime bilime dayalı hiçbir şey yapmadı. Gerçek beka meselesi budur.”