Lütfü Türkkan'dan Melih Gökçek’e sert gönderme

Lütfü Türkkan'dan Melih Gökçek’e sert gönderme
İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, soyağacı polemiğiyle gündeme gelen, her fırsatta Mansur Yavaş’ın Ankaralı değil Makedon kökenli olduğunu söyleyen Gökçek’e şu sözlerle cevap verdi: “Makedonyalı ve hırsız olmak arasındaki farkı anlatayım…”

Melih Gökçek’in, önce bir TV kanalının sunucusuna gönderdiği mesajlarla, ardından da kendi televizyonu Beyaz TV ve sosyal medya hesabı üzerinden, Mansur Yavaş’ın soyağacını gündeme getirmesine tepkiler sürüyor. Mansur Yavaş, Gökçek’in bu çıkışının AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mehmet Özhaseki’ye zarar vermek olduğuna dikkat çekmiş, Özhaseki de kamuoyuna soyağacı ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Yavaş, soyağacının 1843’e kadar Ankara’ya dayandığını resmi belgelerle açıklarken, Gökçek ise sosyal medya hesabından, “Mansur Yavaş Makedonyalı” açıklamalarına devam ediyor.

“KÖKLERİ MAKEDONYA’YA DAYANIYOR OLMAK NASIL BİR ŞEY”

Gökçek’in bu açıklamalarına bir tepki de İYİ Parti Meclis Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’dan geldi. Türkkan, sosyal medya hesabından yaptıı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Melih Gökçek’e göre kökleri Makedonya’ya dayanıyor olmak nasıl bir şey, anlatsın bana da... Ben Üsküplü Türk ve Müslüman bir ailenin evladıyım mesela. Makedonyalı ve hırsız olmak arasındaki farkı da ben anlatayım ona. İster mi, ne dersiniz?”

İlgili Haberler